Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Počkám, kým vaflovač vychladne a utriem ho len týmto. Všetky pripáleniny sa hneď odstránia

26.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Steve Heap). Ako čistíte vaflovač? Namiesto kombinovania sa spoľahnite na jednoduché a osvedčené domáce prostriedky. Nebudete preplácať a váš spotrebič bude v okamihu čistý. Zistite, čo potrebujete a pustite sa do práce a váš spotrebič vám bude slúžiť ešte dlho. Ako čistíte vaflovač? Namiesto kombinovania sa spoľahnite na jednoduché […]
Menej ako 1 min. min.

26.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Steve Heap).

Ako čistíte vaflovač? Namiesto kombinovania sa spoľahnite na jednoduché a osvedčené domáce prostriedky. Nebudete preplácať a váš spotrebič bude v okamihu čistý. Zistite, čo potrebujete a pustite sa do práce a váš spotrebič vám bude slúžiť ešte dlho.

Ako čistíte vaflovač? Namiesto kombinovania sa spoľahnite na jednoduché a osvedčené domáce prostriedky.
Foto: shutterstock/Steve Heap

Vafle s práškovým cukrom, vafle so šľahačkou, vafle s ovocím. Mnohí ľudia si bez nich nevedia predstaviť leto. Pri domácej príprave vaflí sa veľmi ľahko zašpiní vaflovač, z ktorého sa nečistoty len tak ľahko neodstránia. Našťastie poznáme jednoduché triky, ktoré vám pomôžu pri jeho čistení. Spotrebič sa bude lesknúť ako nový a po pripáleninách nebude ani stopy.

Ako čistíte vaflovač? Je to jednoduchšie, ako to vyzerá

Hoci pripáleniny na vaflovači nedajú mnohým ľuďom v noci spať, čistenie spotrebiča je jednoduchšie, ako sa zdá. Čo by ste mali urobiť?

Odpojte vaflovač zo zásuvky, aby ste zabránili úrazu elektrickým prúdom alebo poškodeniu. Uistite sa tiež, že vaflovač vychladol.

Vezmite drevenú špachtľu a jemne ňou odstraňujte pripáleniny. Tie, ktoré sa ľahko odlepia, ihneď odstráňte.

Rozpustite malé množstvo prostriedku na umývanie riadu v teplej vode a jemne zotrite nečistoty mäkkou špongiou alebo handričkou.

Opäť odstráňte pripáleniny drevenou špachtľou, ktoré by teraz mali ísť ľahšie dole.

POZOR! Pri čistení vaflovača sa vyhýbajte kovovým nástrojom a silným chemikáliám. Takto ľahko poškodíte povrch, takže na nepriľnavé vafle môžete zabudnúť.

Ako čistíte vaflovač? Na odolnú špinu vyskúšajte túto zmes

Niekedy vaše úsilie pri čistení vaflovača nemusí stačiť. Vtedy sa oplatí vyskúšať trochu iné, silnejšie prostriedky. Hovoríme napríklad o kuchynskom bielom octe.

Nemusíte kombinovať, pretože na prípravu čistiaceho prostriedku stačí zmiešať ocot a vodu v rovnakom pomere.

Nemusíte kombinovať, pretože na prípravu čistiaceho prostriedku stačí zmiešať ocot a vodu v rovnakom pomere.
Foto: shutterstock.com/Evgrafova Svetlana

Keď ste to urobili, tak ako predtým, uistite sa, že vaflovač je odpojený od elektrickej siete a nie je teplý. Potom namočte do roztoku špongiu a jemne ho pretrite mäkkou stranou. Prípadne nalejte tekutinu do fľaše s rozprašovačom a nastriekajte priamo na nečistoty. Ocot vám pomôže rozpustiť zvyšky vaflí a zbaviť sa mastných škvŕn. Po skončení nezabudnite povrch jemne opláchnuť čistou vodou alebo prostriedkom na umývanie riadu a utrite vaflovač do sucha. Zbavíte sa tak zápachu po octe.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Máte tento produkt doma? Môžete ho použiť na bleskové vyčistenie kovovej panvice.

Dokonca aj staré podlahy budú žiariť ako nové. Zmiešajte dva produkty a pridajte tajnú prísadu

The post Počkám, kým vaflovač vychladne a utriem ho len týmto. Všetky pripáleniny sa hneď odstránia appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie