Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Podnikavec koupil od překupníka lístky na MS za půl milionu korun, všechny byly falešné

Muže policie obvinila z podvodu, stíhán je na svobodě. Obviněný se k trestné činnosti doznal, získané peníze většinou použil na sázky v sázkové kanceláři, sdělila mluvčí. MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Policista, který zaklekl dívku v Praze, odevzdal odznak. Za tvrdý útok mu hrozí i další trest „Případ je velmi rozsáhlý zejména počtem poškozených a podvedených osob, […]
Menej ako 1 min. min.

Muže policie obvinila z podvodu, stíhán je na svobodě. Obviněný se k trestné činnosti doznal, získané peníze většinou použil na sázky v sázkové kanceláři, sdělila mluvčí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Policista, který zaklekl dívku v Praze, odevzdal odznak. Za tvrdý útok mu hrozí i další trest

„Případ je velmi rozsáhlý zejména počtem poškozených a podvedených osob, proto bude pro naše kriminalisty časově i procesně velmi náročné kontaktovat všechny poškozené osoby a zadokumentovat všechny spáchané skutky,“ uvedl zástupce ředitele územního odboru Pelhřimov Luboš Jakoubek.

Kriminalisté při prověřování tohoto případu měli podle mluvčí podezření, že tento muž falšoval a prodával nejen vstupenky na hokejové mistrovství světa, ale také vstupenky na letošní mistrovství Evropy ve fotbale, které se teprve bude konat v červnu v Německu.

Zadokumentovat se zatím podařilo pět poškozených, kterým obviněný způsobil škodu za téměř 600 tisíc korun. „Jeden z podvedených totiž sám od podvodníka nakoupil větší množství vstupenek za téměř 490 000 korun. Tyto vstupenky pak dál rozprodával v domnění, že jsou pravé,“ podotkla mluvčí. Padělky všech vstupenek, které muž prodával, mají stejný QR kód a čárový kód.

Muž začal podle kriminalistů trestnou činnost již koncem listopadu loňského roku, když prostřednictvím sociálních sítí, případně jiným způsobem, nabízel prodej vstupenek na mistrovství světa v ledním hokeji, případně vstupenek na jiná sportovní utkání, a nechal si posílat peníze na bankovní účet. „Místo skutečných vstupenek, které neměl k dispozici, zasílal zájemcům padělky, které sám vyráběl. Většina falešných vstupenek na hokejové mistrovství světa je na zápasy, ve kterých hraje tým České republiky,“ uvedla mluvčí.

Obviněný je stíhán na svobodě, k trestné činnosti doznal, získané peníze podle mluvčí většinou použil na sázky v sázkové kanceláři.

Policie doporučuje lidem, kteří si kupovali vstupenky mimo oficiální místa prodejů, aby si vstupenky zkontrolovali ještě předtím, než na zápasy vyjedou. Platí to jak pro utkání MS v hokeji, tak pro červnové ME ve fotbale v Německu. „Pokud budou mít lidé jakékoliv podezření, že si zakoupili padělky vstupenek, mohou se s oznámením obrátit na kteroukoliv služebnu Policie České republiky. Doporučujeme, aby s sebou vzali podezřelé vstupenky a veškeré kontakty, údaje a čísla účtů, kam případně poslali platbu při jejich nákupu,“ dodala Čírtková.

Hokejový šampionát v Česku začal v pátek 10. května, zakončí ho zápasy o medaile v neděli 26. května. Za první čtyři dny šampionátu policie zaznamenala tři stovky falešných nebo opakovaně prodaných vstupenek na zápasy.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Mrtvého muže nalezli na ministerstvu průmyslu v Praze. Šlo o sebevraždu zaměstnance

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie