Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Podporujú chudnutie a čistia črevá. Ale len takto pripravené. Inak strácajú svoje vlastnosti

26.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Evan Lorne). Ako správne konzumovať „flaxseeds“, aby ste z nich získali to najlepšie? Ukázalo sa, že mnohí ľudia robia zásadnú chybu, vďaka ktorej nie sú tak zdravé. Čomu sa radšej vyhnúť, ak chcete, aby boli najlepším doplnkom vašich jedál a pochutín? Ako správne konzumovať „flaxseeds“, aby ste z nich […]
Menej ako 1 min. min.

26.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Evan Lorne).

Ako správne konzumovať „flaxseeds“, aby ste z nich získali to najlepšie? Ukázalo sa, že mnohí ľudia robia zásadnú chybu, vďaka ktorej nie sú tak zdravé. Čomu sa radšej vyhnúť, ak chcete, aby boli najlepším doplnkom vašich jedál a pochutín?

Ako správne konzumovať „flaxseeds“, aby ste z nich získali to najlepšie?
Foto: shutterstock/Evan Lorne

Ľanové semienka sú nevyhnutnou súčasťou mnohých kuchýň. Sú mimoriadne zdravé, podporujú činnosť čriev a možno ich pridávať do pečiva, šalátov, sendvičov, ale aj na prípravu výživného koktailu. Sú vhodné aj na starostlivosť o vlasy a pokožku. Jedna chyba však spôsobuje, že výrazne strácajú na svojej hodnote.

Aké sú výhody konzumácie ľanových semienok? Poďakujú sa vám nielen vaše črevá

Ľanové semienko je skutočný poklad. Nenápadné semienka skrývajú všetko, čo je na nich najlepšie. Predovšetkým sú bohaté na vlákninu, ktorá priaznivo pôsobí na tráviaci systém, najmä na črevá. Vďaka nej sa po jedle cítime dlhšie sýti. Niet divu, že po nich siahajú ľudia, ktorí chcú schudnúť. Okrem toho sú bohatým zdrojom omega-3 mastných kyselín, ktoré sú nevyhnutné pre správnu funkciu mozgu, ako aj vitamínov a minerálov.

Niet divu, že po nich siahajú ľudia, ktorí chcú schudnúť.
Foto: shutterstock/gcafotografia

Ako jesť surové ľanové semienka? Existuje niekoľko možností

Ak chcete ľanové semienko zaradiť do svojho každodenného jedálnička, najlepšie je pridať ho do šalátov, sendvičov, smoothies, jogurtov, ovsenej kaše a dokonca aj do polievok. Mnohí ľudia z neho pripravujú výživný koktail na obalenie čriev. Stačí semienka zaliať vodou, počkať a sú hotové. Treba však vedieť, že kvôli výraznej štruktúre a chuti nebude každý fanúšikom tejto možnosti.

V akej forme sú ľanové semienka najzdravšie? Kúpiť ich celé a potom zomlieť

V obchodoch nájdete ľanové semienka v dvoch verziách, mleté a v celku.
Foto: shutterstock.com/Amarita

V obchodoch nájdete ľanové semienka v dvoch verziách, mleté a v celku. Ktorú je lepšie si vybrať? Môže sa to zdať zložité, ale najlepšou možnosťou sú semienka, ktoré si potom sami pomeliete. Samozrejme, nie všetky naraz. Len toľko, koľko momentálne potrebujete. Prečo? Mleté ľanové semienka po určitom čase strácajú veľa zo svojej hodnoty, pretože okrem iného oxidujú. V dôsledku toho už nie sú také zdravé, ako predtým. Okrem toho je hotové mleté ľanové semienko zvyčajne už odtučnené. To tiež ovplyvňuje jeho kvalitu. Ak z neho chcete získať to najlepšie, kúpte si ich a potom ich pomeľte, napríklad pomocou najjednoduchšieho a najlacnejšieho mlynčeka na kávu. Potom ich skladujte tesne uzavreté najviac týždeň. Bude to chutné a zdravé.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako piť ľanové semienka? Pridajte niekoľko kvapiek. Zlepšíte trávenie a zbavíte sa vyčnievajúceho brucha

Kedy piť ľanové semienka? Dodržujte konkrétny čas a výsledky vás prekvapia

The post Podporujú chudnutie a čistia črevá. Ale len takto pripravené. Inak strácajú svoje vlastnosti appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie