Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pohár plný letného vitamínu! Takto si pripravujem na zimu šťavel, aby si uchoval svoju chuť a všetky vitamíny

Povedzte, pripravujete si na zimu šťavel? My áno a myslím si, že toto je najlepší spôsob, ako ho udržať čerstvý a vychutnať si chuť aj v chladnom počasí. Toto je náš rýchly a osvedčený recept. Budeme potrebovať: 400 g čerstvých šťaveľových listov s vetvičkami 1 lyžička soli Toto je dávka na jeden zavárací pohár z […]
Menej ako 1 min. min.

Povedzte, pripravujete si na zimu šťavel? My áno a myslím si, že toto je najlepší spôsob, ako ho udržať čerstvý a vychutnať si chuť aj v chladnom počasí. Toto je náš rýchly a osvedčený recept.

Budeme potrebovať:

400 g čerstvých šťaveľových listov s vetvičkami

1 lyžička soli

Toto je dávka na jeden zavárací pohár z objemom 300 ml.

Recept na šťavel v pohári

Šťavel dôkladne opláchnem pod studenou tečúcou vodou. Umývam každý list zvlášť, aby som odstránil piesok a iné nečistoty.

Potom šťavel pretriedim a odstránim poškodené a zhnité listy. Odtrhávam aj všetky chvosty. Výsledkom je asi 250 gramov čistých šťavelových listov. Potom listy nakrájam, ako sa mi páči.

Nasekaný šťavel vložte do misky a pridajte lyžičku soli (alebo trochu viac). Dobre premiešajte. Obsah misky by som odporučila zľahka stlačiť, aby šťavel rýchlejšie pustil vodu.

Nechajte aspoň dve hodiny bokom. Počas tejto doby soľ šťavel zmäkne a umožní mu pustiť šťavu.

Umiestnite šťavel pevne do nádoby a snažte sa vyplniť všetky dutiny. Ak vám v miske zostala šťava alebo slaná voda, pridajte ju do dózy. Pri ukladaní by mal zostať len centimeter voľného miesta.

Ak máte pocit, že šťavel nie je dostatočne vlhký, môžete pridať lyžičku vody, nie je to však potrebné, keďže šťavel pri pasterizácii pustí šťavu.

Zaskrutkujte veko na nádobe. Sterilizujte 20 minút.

The post Pohár plný letného vitamínu! Takto si pripravujem na zimu šťavel, aby si uchoval svoju chuť a všetky vitamíny appeared first on Šikovník.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie