Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pokiaľ chcete, aby vaša paprika rástla rýchlejšie, urobte toto a výsledky sa dostavia už za 5 dní

Ak sa už nemôžete dočkať ich zberu, urobte toto. Paprika vám porastie rýchlejšie a výsledky sa dostavia už za päť dní. Funguje to neuveriteľne, pozrite. Máte na záhrade papriky? Pokiaľ máte pocit, že vám rastú nejako pomaly, možno je to zlým výberom hnojiva. Alebo ste skrátka nedočkaví. Našťastie existuje na oba dva problémy účinné riešenie. […]
Menej ako 1 min. min.

Ak sa už nemôžete dočkať ich zberu, urobte toto. Paprika vám porastie rýchlejšie a výsledky sa dostavia už za päť dní. Funguje to neuveriteľne, pozrite.

Máte na záhrade papriky? Pokiaľ máte pocit, že vám rastú nejako pomaly, možno je to zlým výberom hnojiva. Alebo ste skrátka nedočkaví. Našťastie existuje na oba dva problémy účinné riešenie.

Môžete sa zbaviť kupovaných hnojív a vyrobiť si doma vlastné ekologické hnojivo, ktoré pomôže nielen vašim paprikám, ale aj uhorkám a paradajkám vyrásť oveľa rýchlejšie.

Vďaka živinám z tohto hnojiva bude vaša zelenina tiež zdravšia a budete sa môcť tešiť na naozaj hojnú úrodu.

Hnojivo zo slepačincov

Hnojivo zo slepačieho trusu. Áno, možno to znie bizarne a trochu odpudivo, ale keď zistíte, aké prínosy to má pre vaše papriky, budete sa čudovať.

Slepačí trus obsahuje hojné množstvo dusíka, fosforu, vápnika, draslíka a organických látok, ktoré sú pre väčšinu rastlín blahodárne. Najmä dusík je skutočne kľúčový, pretože podporuje tvorbu chlorofylu, vďaka ktorému prebieha fotosyntéza.

Fosfor je zas ideálny na zaistenie bohatej úrody vašej zeleniny. Draslík má skvelú schopnosť regulácie odparovania vody v listoch a vápnik zase spevňuje bunky a riadi prenos vody a živín v rastline.

Skrátka a dobre slepačí trus má úplne blahodárne účinky na vaše rastliny, a okrem toho je to absolútne prírodné hnojivo bez umelo pridaných látok. A ako čerešnička na torte slepačinec tiež obsahuje mikroorganizmy, ktoré zlepšujú kvalitu pôdy.

Ako pripraviť hnojivo

Hnojivo zo slepačincov nie je zas tak ťažké pripraviť. Najťažšou časťou je zaobstarať trus, ak nemáte sliepky. Akonáhle ho ale budete mať, príprava už nebude ťažká.

Vedierko z polovice naplnené slepačím trusom zalejte vodou, aby siahala pár centimetrov pod okraj.

Potom vedierko nechajte na teplom mieste kvasiť približne dva týždne. Buďte pripravení na hnojivo tak silné, ako bude silný zápach po otvorení kvaseného trusu.

Je to sila, ale za rýchlejší rast zeleniny to stojí. Hnojte zhruba raz mesačne, pretože hnojivo je veľmi silné. A máte hotovo.

The post Pokiaľ chcete, aby vaša paprika rástla rýchlejšie, urobte toto a výsledky sa dostavia už za 5 dní appeared first on Šikovník.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie