Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pokorná: Z koncesionářských poplatků jste udělali novou daň. Jdeme správně, míní Farský

„Ono to vypadá, že vámi navrhované zvýšení poplatků je minimální, nicméně Češi jsou zatíženi dalšími daněmi a poplatky, které tady dříve nebyly. Tímto návrhem se poplatek za Českou televizi a Český rozhlas stává v podstatě daní,“ uvedla Jermanová ve vysílání CNN Prima NEWS. ČTĚTE TAKÉ: Firmy se bouří proti zvýšení koncesionářských poplatků. Platit by mohly až […]
Menej ako 1 min. min.

„Ono to vypadá, že vámi navrhované zvýšení poplatků je minimální, nicméně Češi jsou zatíženi dalšími daněmi a poplatky, které tady dříve nebyly. Tímto návrhem se poplatek za Českou televizi a Český rozhlas stává v podstatě daní,“ uvedla Jermanová ve vysílání CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Firmy se bouří proti zvýšení koncesionářských poplatků. Platit by mohly až desetinásobek

Podle ní by se ještě předtím, než se rozpočet veřejnoprávních médií zvýší, mělo prodiskutovat, jaké je jejich poslání. „Zda je třeba StarDance, což je sice oblíbený pořad, správná věc, kterou má financovat Česká televize,“ sdělila bývalá hejtmanka Středočeského kraje.

Podle jejího názoru je mediální zákon zásadní normou, na které by měla být nalezena shoda napříč politickým spektrem, a neměla by být prosazena pouze vládními poslanci.

Farský naopak uvedl, že podle něj jde novela správným směrem, ale že ještě bude prostor k diskuzi s opozicí. Návrh zákona totiž ještě musí projít celým legislativním procesem. Ministr kultury novelu představil teprve ve čtvrtek.

„Od toho je jednání v Poslanecké sněmovně. Ještě proběhne první, druhé a třetí čtení, poté bude muset projít Senátem. Prostor k debatě je vždy, potíž je v tom, že debatovat se musí chtít na obou stranách stolu,“ řekl bývalý poslanec STAN.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Zemědělci vysypali slámu před budovu České televize. Na Kavčích horách zasahovala policie

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie