Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pokračování knihy Psí život opět pomáhá nemocným jezevčíkům

„Jednoho únorového rána roku 2022 jsem spontánně otevřel počítač a začal psát příběh o čtyřech psích kamarádech z olomouckého sídliště, který vypráví švýcarský ovčák Ari,“ vysvětluje Jaroslav Irovský, autor již devíti vydaných knih. Kniha Psí život se stala ihned bestsellerem, na Databázi knih se pyšní hodnocením 90 % a spoustou pozitivních čtenářských ohlasů. I sám autor byl úspěchem knihy překvapen: „Pro mě […]
Menej ako 1 min. min.

„Jednoho únorového rána roku 2022 jsem spontánně otevřel počítač a začal psát příběh o čtyřech psích kamarádech z olomouckého sídliště, který vypráví švýcarský ovčák Ari,“ vysvětluje Jaroslav Irovský, autor již devíti vydaných knih.

Kniha Psí život se stala ihned bestsellerem, na Databázi knih se pyšní hodnocením 90 % a spoustou pozitivních čtenářských ohlasů. I sám autor byl úspěchem knihy překvapen: „Pro mě coby stále poměrně neznámého olomouckého autora to bylo velké a milé překvapení.“

Právě nadšení čtenáři byli tím motorem, který Jaroslava nakopl k psaní druhého dílu. Psí život 2: Jesnění se po prvním dílu s příběhem z Olomouce přesunul do milovaných Jeseníků, konkrétně do míst mezi Šumperkem a Loučnou nad Desnou, kde žijí jeho knižní hlavní hrdinové.

„… a právě Šumperk je domovem členů momentálně nejpopulárnější domácí kapely O5 a Radeček, kteří se stejně jako já veřejně hlásí k lásce k Jeseníkům. I proto jsem nesmírně poctěn, že se patrony knihy stali právě oni,“ informuje Irovský a dodává, že podtitul Jesnění vznikl se svolením jesenického spolku Sudetikus, pořádajícího v září již 4. ročník stejnojmenného jedinečného kulturně-sousedského festivalu. „Je to nádherná akce, kterou doporučuji navštívit!“ přidává autor pozvání.

Z každého osobně prodaného výtisku Psího života posílá autor Jezevčíkům v nouzi padesát korun, dosud tak organizaci zaslal již přes čtvrt milionu.

Jezevčíci v nouzi založila roku 2014 Petra Petroš. Petra se svým manželem Jiřím věnují veškerý svůj čas péči o nemocné, ochrnuté, týrané, staré jezevčíky. Mají jich stovky a přijímají je jak od rodin, které je už nechtějí, tak z osad, i z množíren. Aby mohli své poslání dělat naplno, znamenalo to, vzdát se své placené práce.

„To, co pro chlupáče dělají, je obdivuhodné. I proto jsem se před dvěma lety rozhodl jim alespoň trochu pomáhat svou knihou a jsem moc rád, že toto spojení pokračuje i díky druhému dílu,“ říká autor knihy.

„Velkou zásluhu na úspěchu mé výzvy mají všichni lidé s dobrým srdcem, kteří Jezevčíky v nouzi koupí mé knihy a podporují. Bez nich by se tohle nedělo a moc jim za to děkuji,“

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie