Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pokus o vraždu v parku v Ústí nad Labem. Narkoman pobodal muže do hrudníku a břicha

Incident se stal v noci ze soboty na neděli v Centrálním parku na Severní Terase v Ústí nad Labem. Zprvu slovní konflikt přerostl v pokus o vraždu. „Bylo zdokumentováno, že jedna osoba napadla další osobu po předchozí hádce kvůli distribuci omamných a psychotropních látek. Stíhaná osoba opakovaně bodla poškozenou osobu nožem o celkové délce 23 […]
Menej ako 1 min. min.

Incident se stal v noci ze soboty na neděli v Centrálním parku na Severní Terase v Ústí nad Labem. Zprvu slovní konflikt přerostl v pokus o vraždu. „Bylo zdokumentováno, že jedna osoba napadla další osobu po předchozí hádce kvůli distribuci omamných a psychotropních látek. Stíhaná osoba opakovaně bodla poškozenou osobu nožem o celkové délce 23 centimetrů s délkou čepele 10 centimetrů do oblasti hrudníku a břicha, čímž jí způsobila závažná zranění,“ řekl pro CNN Prima NEWS státní zástupce František Stibor.

ČTĚTE TAKÉ: Zavraždil exmanželku i děti své druhé ženy. Šéf sekty dostal trest smrti, z motivu mrazí

Po surovém útoku nechal pachatel svou oběť ležet na zemi a z místa utekl. Pobodaný muž si podle informací CNN Prima News sám přivolal záchrannou službu. „V důsledku šťastných shod náhod a rychlé, bezodkladné lékařské péče nedošlo k jeho úmrtí,“ doplnil Stibor. Útočníka detektivové brzy vypátrali a obvinili ho z pokusu o vraždu.

„Byl podán návrh na vzetí obviněné osoby do vazby, a to z důvodu vazby předstižné. Bylo zjištěno, že v minulosti zneužívala a zneužívá i v současné době psychotropní látky. V této souvislosti měla být i léčena, a proto je zde důvodná obava, že by mohla opakovat trestnou činnost, pro kterou je nyní stíhána. To znamená, že by po požití omamné a psychotropní látky mohla napadnout další osobu,“ uvedl Stibor.

K vazebnímu soudu přivedla obviněného muže policejní eskorta ve středu ráno. Pravou ruku měl zavázanou obvazem. To naznačuje, že právě v ní mohl držet nůž, o který se při útoku pravděpodobně i sám poranil.

Soud obviněného muže téměř po dvou hodinách trvajícího jednání poslal do vazby. „Obviněný proti rozhodnutí podal stížnost. K věci vypovídal, situaci popsal. Jeho výpověď koresponduje s tím, co uvedli svědci. Toho, co se stalo, lituje, bere to jako tragédii,“ uvedl mužův obhájce Jan Hájek.

Podle krajského státního zastupitelství se obviněný bude muset podrobit psychologickému a psychiatrickému vyšetření, aby se zjistilo, jestli je pro společnost nebezpečný. „Pokud se prokáže, že ano, budou učiněna další opatření,“ doplnil Stibor.

V případě obžaloby a prokázání viny před soudem hrozí muži až 18leté vězení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Podezřelý z Jevíčka stále uniká. Policie rozšířila pátrací akci, hledá ho ve více krajích

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie