Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Polární záře nebo HAARP?

Pamatujete si na podivnou „polární záři“ vloni na podzim? Objevila se záhy poté, co byl po několika letech odstávky opět spuštěn systém HAARP na Aljašce. O této podivné „náhodě“ jste si mohli v té době přečíst zde. Ovšem může k téže „náhodě“ dojít dvakrát? Opět totiž přišla ona „polární záře“ v době, kdy došlo k […]
Menej ako 1 min. min.

Pamatujete si na podivnou „polární záři“ vloni na podzim? Objevila se záhy poté, co byl po několika letech odstávky opět spuštěn systém HAARP na Aljašce.

O této podivné „náhodě“ jste si mohli v té době přečíst zde.

Ovšem může k téže „náhodě“ dojít dvakrát? Opět totiž přišla ona „polární záře“ v době, kdy došlo k dalšímu spuštění HAARPu na Aljašce.

Závěry si už udělejte sami…

Spojené státy a části Evropy, Severní Ameriky, Austrálie a Nového Zélandu byly v pátek večer svědky zářivých polárních září, které osvětlily noční oblohu.

Tento vzácný jev byl vyvolán extrémní geomagnetickou bouří G5, nejintenzivnější sluneční událostí, která zasáhla Zemi za téměř dvě desetiletí.

NOAA vydala varování před bouří na začátku týdne poté, co detekovala mnohočetné výrony koronální hmoty (CME) směřující na Zemi. Očekávalo se, že tyto CME udeří od pátku 10. května 2024 s možností přetrvávajících účinků až do neděle.

Agentura varovala před potenciálními „rozsáhlými problémy s regulací napětí a problémy s ochranným systémem“ a poznamenala, že „u některých síťových systémů může dojít k úplnému kolapsu nebo výpadkům proudu, transformátory mohou být poškozeny a je pravděpodobné, že dojde k narušení rádiové a satelitní navigace.“

Když úchvatné snímky polárních září zaplavily sociální sítě jako X, s pozorováními hlášenými zejména po celé severní polokouli, alternativní teorie získala na síle.

Někteří členové veřejnosti zpochybňovali, zda byl tento úkaz přirozený nebo byl výsledkem lidského zásahu, konkrétně poukazovali na vysokofrekvenční aktivní polární výzkumný program (HAARP):

HAARP, výzkumná iniciativa zaměřená na studium ionosféry, která se nachází zhruba 80 až 644 km nad zemským povrchem, je schopna vytvářet umělé polární záře.

Program využívá vysokofrekvenční vysílače rádiových vln k excitaci elektronů v ionosféře, čímž napodobuje přirozený efekt polární záře, stejně jako během sluneční bouře.

Podle webových stránek University of Alaska Fairbanks „HAARP je vědecké úsilí zaměřené na pochopení vlastností a chování ionosféry, která tvoří hranici mezi spodní atmosférou Země a vesmírným vakuem.“

Whitham Reeve, poradce pro kosmické počasí pro vysokofrekvenční aktivní polární výzkum (HAARP) a člen poradního výboru HAARPu, prozradil, že HAARP prováděl výzkumnou kampaň od 8. do 10. května, tedy v době, která se shoduje se sluneční bouří.

2. května Reeve sdílel oznámení ve skupině Society of Amateur Radio Astronomers na Googlu, které obsahovalo tiskovou zprávu z University of Alaska-Fairbanks a doprovodnou grafiku.

Reeve napsal:

„Komu: Komunita HAARP

HAARP bude provádět výzkumnou kampaň 8.-10. května 2024. Pro vaši informaci je připojeno oznámení o přenosu kampaně.

Oznámení o vysílání obsahuje doplňující informace pro rádiové nadšence HAARP a informace o monitorování vysílání HAARPu pomocí softwarově definovaného rádiového (SDR) přijímače.

Hodně štěstí při poslechu a nezapomeňte podat zprávy o příjmu, jak je popsáno v oznámení!“

HAARP má schopnost vytvářet umělé polární záře, využívající vysokofrekvenční rádiové vlny ke stimulaci ionosféry, což vede k produkci viditelných efektů podobných polární záři.

Aljašské noviny již k loňskému experimentu uvedly:

Pozorovatelé noční oblohy podél velké části aljašského silničního systému mohou o víkendu zachytit barevnou skvrnu světla vysoko ve vzduchu.

I když to může vypadat jako polární záře, červené nebo nazelenalé „záření vzduchu“ v ionosféře je vedlejším produktem vzácné, čtyřdenní série experimentů v rámci programu HAARP (High-frequency Active Auroral Research Program) v Gakoně.

Nicméně „polární záře“ se objevila mnohem dál než na Aljašce. Pobočka agentury Reuters, Times News Now, uvedla: „Je nepravděpodobné, že by test pokryl části Evropy, Severní Ameriky a Austrálie ve stejnou noc. Úřady však na tato tvrzení zatím nereagovaly.“

Tolik k oné „polární záři.“ Po opakovaném úkazu – a to vždy ve stejnou dobu, kdy probíhal experiment – už asi nikdo nemůže vysvětlení, které nám podává mainstream, věřit.

Nebo si snad máme myslet, že „náhodou“ ve stejné době, kdy je spuštěn HAARP, který vyvolává totožný efekt, došlo také k abnormálně silné sluneční bouři?

A to dokonce 2x během několika měsíců???

 

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie