Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Poliaci sa s vodíkovými plánmi uskromnili. Známy podnik u nás už čoskoro ohlási prvý nabíjací hub pre kamióny

Po dubajskom Expo v roku 2022 zostali okrem pachute po sporných výdavkoch slovenskej delegácie aj spomienky na originálnu tematiku nášho pavilónu. Vtedajší minister hospodárstva Richard Sulík koncipoval slovenskú časť výstavy na vodíku v doprave. Návštevníci udalosti si tak v našom pavilóne mohli pozrieť luxusný vodíkový športiak či autobus s týmto pohonom. Maďari s vodíkom predbehli Sulíka. […]
Menej ako 1 min. min.

Po dubajskom Expo v roku 2022 zostali okrem pachute po sporných výdavkoch slovenskej delegácie aj spomienky na originálnu tematiku nášho pavilónu. Vtedajší minister hospodárstva Richard Sulík koncipoval slovenskú časť výstavy na vodíku v doprave. Návštevníci udalosti si tak v našom pavilóne mohli pozrieť luxusný vodíkový športiak či autobus s týmto pohonom.

Maďari s vodíkom predbehli Sulíka. Revolučnú linku chcú vybudovať aj v bratislavskom Slovnafte (reportáž HN)

Po odchode ministra, ktorý bol aj hovorcom tejto agendy, sa vodík z verejnej diskusie vytrácal. Dnes sa spomína skôr v spojení s priemyslom. Štátny tajomník ministerstva hospodárstva Kamil Šaško však hovorí, že to tak úplne nie je. „Vodík má potenciál revolučne zmeniť nákladnú, ako aj hromadnú osobnú dopravu najmä v mestských oblastiach,” povedal s tým, že aktuálne sa pripravujú výzvy na výrobu zeleného vodíka za desiatky miliónov eur. „Je ich viac a sú na spadnutie,” informoval Šaško počas štvrtkovej konferencie HN Doprava a logistika, ktorá sa uskutočnila v priestoroch Národného futbalového štadióna.

Orlen zreálnil plány s vodíkom

Plány by sa mali týkať elektrolyzérov, ktoré dokážu vyrábať palivo z elektriny a vody. HN nedávno informovali, že nás v tomto nedávno predbehli Maďari, ktorí sprevádzkovali svoj prvý elektrolyzér v areáli rafinérie Százhalombatta za 22 miliónov eur. 

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 74% na dočítanie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie