Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Polícia opäť upozorňuje na podvodné telefonáty, seniorka prišla o viac než pätnásťtisíc eur

Polícia vyzvala občanov, aby seniorov informovali o podvodných praktikách a dali im rady, ako sa nestať obeťou podvodov.
Menej ako 1 min. min.

5.7.2024 (SITA.sk) – Polícia opätovne upozorňuje na podvody na senioroch. V priebehu štvrtka 4. júla polícia eviduje šesť podvodných volaní, ktorých príjemcami bolo seniori.

Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Silvia Šimková.

„Vo všetkých prípadoch išlo o dobre známu legendu o policajtovi a páchateľoch trestnej činnosti, ktorí si vyhliadli práve seniora, aby ho upozornili na hrozbu okradnutia,” informovala polícia s tým, že falošní policajti kladú zvedavé otázky, týkajú sa finančných prostriedkov seniorov, ktoré majú ihneď k dispozícii a pýtajú sa aj na cennosti.

Piati seniori zo šiestich sa v tomto prípade nestali obeťou podvodu, telefonát ukončili a celú udalosť nahlásili polícii osobne, alebo na čísle 158. V jednom prípade však prišla seniorka podvodom neznámeho páchateľa o hotovosť 15 700 eur.

Polícia vyzvala občanov, aby seniorov informovali o podvodných praktikách a dali im rady, ako sa nestať obeťou takýchto podvodov.

Viac k témam: podvody
Zdroj: SITA.sk – Polícia opäť upozorňuje na podvodné telefonáty, seniorka prišla o viac než pätnásťtisíc eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie