Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Polícia zasahuje pri eurovoľbách: Moratórium sa predĺži minimálne o tri hodiny, na lístkoch bol biely prášok

Hlasovanie v troch volebných okrskoch v Palárikove v okrese Nové Zámky bolo prerušené. Dôvodom je biely prášok, ktorý sa našiel na hlasovacích lístkoch, potvrdili členovia okresnej volebnej komisie v Nových Zámkoch. Na mieste zasahujú policajti aj hasiči. Dve z troch volebných miestností krátko po 10:00 opäť otvorili. Informovala o tom polícia. “Tretia volebná miestnosť zostáva uzatvorená […]
Menej ako 1 min. min.

Hlasovanie v troch volebných okrskoch v Palárikove v okrese Nové Zámky bolo prerušené. Dôvodom je biely prášok, ktorý sa našiel na hlasovacích lístkoch, potvrdili členovia okresnej volebnej komisie v Nových Zámkoch. Na mieste zasahujú policajti aj hasiči.

Dve z troch volebných miestností krátko po 10:00 opäť otvorili. Informovala o tom polícia. “Tretia volebná miestnosť zostáva uzatvorená do zistenia predbežného výsledku závažnosti neznámej látky laboratóriom civilnej ochrany,” uviedla Zuzana Hrabovská z komunikačného odboru Prezídia Policajného zboru.

Prášok na hlasovacích lístkoch

Neznámy prášok sa mal nachádzať na hlasovacích lístkoch, incident nahlásili približne o 9:00. Volebné miestnosti polícia zatvorila a budovu, v ktorej sa nachádzali, evakuovala.

“Na miesto boli vyslané ďalšie hliadky PZ a policajti kriminálnej polície, ktorí aktuálne realizujú potrebné úkony v nevyhnutnom rozsahu,” dodala Hrabovská.

Ďalší incident, ktorý polícia zaznamenala, sa stal v Poprade. Kontaktoval ju občan s tvrdením, že mu neumožnili voliť. “Pri následnom preverení políciou bolo zistené, že oznamovateľ vo volebnej miestnosti predkladal rôzne kópie písomností vyhotovené pod jeho menom, zároveň však odmietol preukázať svoju totožnosť občianskym preukazom,” uviedla policajná hovorkyňa.

Predĺženie moratória

Incident v Palárikove eviduje aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). “Niekedy sa aj takéto incidenty udejú, ale, našťastie, sa nikomu nič nestalo. Takže ide o vec, ktorú musíme riadne prešetriť, a zabezpečiť to, aby ten priebeh bol plynulý,” povedal s tým, že polícia robí všetko pre to, aby eurovoľby prebiehali v pokoji.

Ďalší incident, ktorý polícia zaznamenala, sa stal v Poprade. Kontaktoval ju občan s tvrdením, že mu neumožnili voliť. “Pri následnom preverení políciou bolo zistené, že oznamovateľ vo volebnej miestnosti predkladal rôzne kópie písomností vyhotovené pod jeho menom, zároveň však odmietol preukázať svoju totožnosť občianskym preukazom,” uviedla policajná hovorkyňa. Očakáva sa, že incident v Palárikove výrazne predĺži volebné moratórium.

Volebné moratórium v sobotňajších voľbách do Európskeho parlamentu na Slovensku sa predĺži minimálne o tri hodiny. Dôvodom je incident v jednej z volebných miestností v Palárikove, kde je hlasovanie v súvislosti s nálezom bieleho prášku stále prerušené.

Vyplýva to z vyjadrenia predsedu Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán Eduarda Burdu a prezidenta Policajného zboru Ľubomíra Soláka.

“Čas volieb v tomto okrsku a v tých ďalších priľahlých sa predĺži v túto chvíľu minimálne o tri hodiny, to znamená, že aj samotné moratórium sa predlžuje o tri hodiny,” poznamenal Burda na sobotňajšej tlačovej konferencii.

Solák spresnil, že vzorku neznámeho bieleho prášku odobrali na analýzu. Nejde podľa neho o nebezpečný materiál, ale treba počkať na výsledky analýzy. “Nemôžeme robiť nejaké predčasné závery a rozhodnutia vo vzťahu k otvoreniu volebnej komisie,” povedal.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie