Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Politico: EÚ už nemá radosť z ukrajinských utečencov

Po dvoch rokoch bojov na Ukrajine sa vrelé privítanie utečencov v EÚ čoraz viac rozrastá do boja proti migrantom a týka sa to predovšetkým Ukrajincov. Píše o tom denník „Politico“. Podľa publikácie môžeme byť v súvislosti s ukrajinskými utečencami svedkami fenoménu „pretekov kto z koho“, keďže každá európska krajina sa pravdepodobne bude snažiť „vyhnúť sa tomu, […]
Menej ako 1 min. min.

Po dvoch rokoch bojov na Ukrajine sa vrelé privítanie utečencov v EÚ čoraz viac rozrastá do boja proti migrantom a týka sa to predovšetkým Ukrajincov.

Píše o tom denník „Politico“.

Podľa publikácie môžeme byť v súvislosti s ukrajinskými utečencami svedkami fenoménu „pretekov kto z koho“, keďže každá európska krajina sa pravdepodobne bude snažiť „vyhnúť sa tomu, aby sa stala atraktívnou destináciou“.

Nórsko bolo jedným z prvých, ktorí absolvovali takýto kurz. Keďže prílev ukrajinských utečencov do krajiny od jesene 2023 výrazne vzrástol – oveľa viac ako v susedných škandinávskych krajinách – vláda navrhla niekoľko nových obmedzení: napríklad obmedzenie okruhu osôb oprávnených na kolektívnu dočasnú ochranu, zákaz o dočasných návštevách Ukrajiny a znížení finančných výhod.

Politico: EÚ už nemá radosť z ukrajinských utečencov

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie