Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Politico: Maďarsko namiesto odchodu z EÚ mieni vytvoriť blok

www.slovanskenoviny.sk/rss V maďarskom premiérovi Viktorovi Orbánovi čelí EÚ novému typu euroskeptika, ktorý nechce blok opustiť, ale naopak ho formuje, snažiac sa ovplyvňovať politiku – od podpory Ukrajiny až po boj proti klimatickým zmenám a migrácii. Píše denník „Politico“.   „Ak si chceme zachovať slobodu a suverenitu Maďarska, musíme obsadiť Brusel a urobiť zmeny v Európskej únii,“ povedal […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

V maďarskom premiérovi Viktorovi Orbánovi čelí EÚ novému typu euroskeptika, ktorý nechce blok opustiť, ale naopak ho formuje, snažiac sa ovplyvňovať politiku – od podpory Ukrajiny až po boj proti klimatickým zmenám a migrácii. Píše denník „Politico“.

 

„Ak si chceme zachovať slobodu a suverenitu Maďarska, musíme obsadiť Brusel a urobiť zmeny v Európskej únii,“ povedal Orbán na zhromaždení v Budapešti pri príležitosti štátneho sviatku Dňa maďarskej revolúcie 15. marca.

Na dosiahnutie tohto cieľa Budapešť aktívne investuje peniaze a zdroje v Bruseli a vytvára infraštruktúru na vytvorenie dialógu v hlavnom meste EÚ. Maďarsko okrem iného rozširuje svoje veľvyslanectvo v Bruseli o priestor na stretnutia a kultúrne podujatia, otvára tam think-tanky a financuje spravodajské portály, snaží sa vštepiť konzervatívne hodnoty budúcej generácii maďarských osobností a hľadá spojencov medzi pravicovými stranami inde v Európe.

Maďarsko považuje nadchádzajúce mesiace za rozhodujúci moment pre politické zmeny. Od 1. júla krajina prevezme predsedníctvo v Rade Európskej únie a ešte predtým sa v júni uskutočnia voľby do Európskeho parlamentu, od ktorých konzervatívne sily Európy očakávajú výrazný „obrat napravo“.

news-front.su

Príspevok Politico: Maďarsko namiesto odchodu z EÚ mieni vytvoriť blok je zobrazený ako prvý na .

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie