Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Politico: Strach z budúcnosti ovplyvňuje európske voľby

www.slovanskenoviny.sk/rss Voľby do Európskeho parlamentu, ktoré sa majú konať tento týždeň, ovplyvňuje rastúci pocit strachu ako rozhodujúca sila, ktorá formuje európske volebné správanie. Upozorňuje na to denník „Politico“. Európania čelia neistote vzhľadom na masívne hospodárske a kultúrne zmeny spojené s nepredvídanými krízami a vojenským konfliktom na kontinente. Podľa prieskumu agentúry „Kapa Research“ je hlavným problémom Európanov […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Voľby do Európskeho parlamentu, ktoré sa majú konať tento týždeň, ovplyvňuje rastúci pocit strachu ako rozhodujúca sila, ktorá formuje európske volebné správanie. Upozorňuje na to denník „Politico“.

Európania čelia neistote vzhľadom na masívne hospodárske a kultúrne zmeny spojené s nepredvídanými krízami a vojenským konfliktom na kontinente.

Podľa prieskumu agentúry „Kapa Research“ je hlavným problémom Európanov ekonomická neistota. V priemere 47% respondentov označilo za svoj hlavný problém „rastúce životné náklady“, a to sa týka najmä obyvateľov Francúzska, Nemecka a Rumunska.

Séria inflačných šokov v období po pandémii spôsobila, že Európania sa obávajú, či budú schopní vyžiť. Navyše, tento hlboký pocit ekonomickej neistoty je ešte umocnený pocitom nespravodlivosti, pokiaľ ide o prerozdeľovanie bohatstva. 81% respondentov verí, že „bohatí v Európe bohatnú a chudobní chudobnejú“.

Za svoj druhý najvážnejší problém označili Európania migráciu. 68% opýtaných uviedlo, že imigráciu považujú za „hrozbu pre verejný poriadok“, zatiaľ čo len 23% uviedlo, že ju vnímajú ako „príležitosť pre novú pracovnú silu“. Takéto obavy sú badateľné najmä v Nemecku a Taliansku.

Tretím najdôležitejším problémom pre obyvateľov Európy bol „návrat vojny do Európy“. Ako poznamenáva „Politico“, konflikty na Ukrajine a v pásme Gazy sú relatívne nové faktory, ktoré však už tento rok ovplyvňujú voľby v krajinách EÚ. Najvýraznejšie to pociťujú Estónsko, Maďarsko, Poľsko a Rumunsko – krajiny hraničiace s Ruskom alebo Ukrajinou.

Európski voliči napokon poukazujú na strach z umelej inteligencie. Niektorí vidia rýchly rozvoj technológií ako prostriedok na zlepšenie životných podmienok a zrýchlenie ekonomického rastu, no v priemere 51% respondentov považuje umelú inteligenciu za „hrozbu pre ľudstvo“.

/ news-front.su /

Príspevok Politico: Strach z budúcnosti ovplyvňuje európske voľby je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie