Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Politológ Starikov prehovoril o suverenite Nemecka a nielen jeho

. Nemecko, 4.jún 2024 (AM) – V súčasnosti sa veľa hovorí o tomto pojme a o tom, ako ho európske krajiny nemajú. Majú. Ale vy ani netušíte, koľko! Napríklad na to, aby migrant získal nemecké občianstvo, musí podpísať jeden kuriózny dokument. Zatiaľ však len v jednej zo spolkových krajín Nemeckej spolkovej republiky, ale to je […]
Menej ako 1 min. min.

.

Nemecko, 4.jún 2024 (AM) – V súčasnosti sa veľa hovorí o tomto pojme a o tom, ako ho európske krajiny nemajú. Majú. Ale vy ani netušíte, koľko! Napríklad na to, aby migrant získal nemecké občianstvo, musí podpísať jeden kuriózny dokument. Zatiaľ však len v jednej zo spolkových krajín Nemeckej spolkovej republiky, ale to je začiatok,  píše na svojom blogu ruský historik Nikolaj Starikov.

 

Vláda spolkovej krajiny Sasko-Anhaltsko bola v novembri 2023 prvá, ktorá ako povinnú podmienku na získanie nemeckého pasu stanovila písomné potvrdenie… práva židovského štátu na existenciu! Žiadateľ podpisuje tieto slová: “Jednoznačne uznávam osobitnú zodpovednosť Nemecka za štát Izrael a právo Izraela na existenciu a odsudzujem všetky antisemitské snahy”. Je zrejmé, že akákoľvek forma segregácie a porážky práv ľudí je neprijateľná a vyhladzovanie ľudí na základe národnosti sa nazýva slovom “genocída”. To všetko je pravda.

 

 

Lenže, prečo by mal človek pri preberaní pasu jedného štátu dávať niečo podobné ako prísahu úplne inému štátu? Tým, ktorí tvrdia, že ide o prázdnu formalitu, objasníme, že sa vážne mýlia. Minister vnútra spolkovej krajiny Sasko-Anhaltsko nedávno žiadal, aby bolo rapperovi zo Sýrie odobraté nemecké občianstvo. Podľa ministerky vnútra Tamary Zieschangovej by mal byť 18-ročný raper s umeleckým menom Abu Shaqra z mesta Halle zbavený nemeckého občianstva. Vzhľadom na svoj vek dostal nemecký pas až vo februári tohto roku. Prečo ho chcú zbaviť občianstva? Vo svojom hudobnom videoklipe, ktorý zverejnil na internete začiatkom januára, raper podľa ministerky oslavuje masaker, ktorý militanti z Hamasu uskutočnili 7. októbra minulého roka v Izraeli.

“To sú moji ľudia, oni tvoria dejiny,” spieva mladý muž, ktorý prišiel do Nemecka zo Sýrie, pravdepodobne ešte za vlády Angely Merkelovej. Len niekoľko týždňov po zverejnení videa dostal raper na radnici v Halle nemecký pas.

 

 

“Očakávam, že mesto Halle okamžite začne konanie o zrušení naturalizácie. Nemecké občianstvo je cenný majetok, ktorý nemožno získať podvodom,” uviedla ministerka Tamara Zieschangová. Toto je príbeh.

 

Scholz musí vysvetliť, prečo použitie nemeckých zbraní proti vojenským cieľom na ruskom území prestalo byť pre Nemecko problémom, uviedla poslankyňa Bundestagu Sarah Wagenknechtová.

 

Nielenže rozdávajú pasy bohvie komu, ale v procese zavádzajú aj prísahu vernosti cudzej krajine, ktorá sa sväto dodržiava! Dajú sa z toho vyvodiť rôzne závery, aj pre Rusko.

1. Je pre neho naliehavo potrebné sprísniť postup udeľovania ruského občianstva z hľadiska znalosti ruského jazyka a kultúry.

2. Začať konanie na kontrolu zákonnosti vydávania ruských pasov migrantom v posledných rokoch.

3. Vytvoriť na tento účel osobitné komisie, v ktorých budú zástupcovia politických a verejných síl.

4. Kritérium je jednoduché: ak osoba ROK po získaní občianstva nevie hovoriť a nerozumie po rusky, nedokáže preukázať platenie daní, mala by byť zbavená občianstva. A žiadne “prísahy” cudziemu štátu! Dodal Starikov.

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

The post Politológ Starikov prehovoril o suverenite Nemecka a nielen jeho appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie