Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Polovica Francúzov sa vo svojej krajine už “necíti ako doma.“ Je tam príliš veľa migrantov.

Podľa správy Komisie pre ľudské práva vo Francúzsku sa viac ako polovica Francúzov, 51 %, domnieva, že sa „už vo Francúzsku necítia ako doma“, čo je nárast o osem bodov v porovnaní s jarou 2022, píše sa v správe. Ďalej sa uvádza, že 56 percent Francúzov, čo je o sedem percentuálnych bodov viac ako na […]
Menej ako 1 min. min.

Podľa správy Komisie pre ľudské práva vo Francúzsku sa viac ako polovica Francúzov, 51 %, domnieva, že sa „už vo Francúzsku necítia ako doma“, čo je nárast o osem bodov v porovnaní s jarou 2022, píše sa v správe. Ďalej sa uvádza, že 56 percent Francúzov, čo je o sedem percentuálnych bodov viac ako na jar 2022, tvrdí, že vo Francúzsku je „príliš veľa imigrantov“.

Čísla odrážajú kontext politickej a spoločenskej klímy a vzostup krajne pravicovej strany Národné zhromaždenie (RN), ktorá v júnových voľbách do Európskeho parlamentu získala viac ako 30 % hlasov. Víťazstvo RN prinútilo francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona priznať porážku svojmu centristickému bloku, rozpustiť parlament a vyhlásiť predčasné voľby.

Líder RN Jordan Bardella povedal, že strana sa zameria na migráciu, pričom zdôraznil, že tento problém predstavuje “neúnosnú záťaž” pre “verejné financie a systém sociálneho zabezpečenia”. Sľúbil, že obmedzí migráciu do Francúzska, ukončí urodzené občianstvo, zavedie právne zmeny, ktoré uľahčia deportáciu cudzincov odsúdených za trestné činy, a prijmú opatrenia na riešenie ekonomických problémov. Voľby sa uskutočnia v dvoch kolách:  prvé 30. júna a druhé 7. júla.

Príspevok Polovica Francúzov sa vo svojej krajine už “necíti ako doma.“ Je tam príliš veľa migrantov. je zobrazený ako prvý na tvotv.sk.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie