Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Položte ho na parapet a postriekajte praskliny. Žiadny pavúk sa cez nich nepretlačí. Funguje aj na komáre

17.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Gv Image-1 shutterstock/Christine Bird). Ako odháňate pavúky? Nemusíte kupovať prípravky z obchodu, pretože to, čo máte pravdepodobne doma, bude fungovať. Niektoré ingrediencie stoja drobné a môžete si z nich vyrobiť účinný odpudzovač pavúkov. Spoľahnite sa aj na rastliny, ktorých vôňu neznášajú. Čo je účinný odstrašujúci prostriedok proti pavúkom?Foto: shutterstock/Gv […]
Menej ako 1 min. min.

17.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Gv Image-1 shutterstock/Christine Bird).

Ako odháňate pavúky? Nemusíte kupovať prípravky z obchodu, pretože to, čo máte pravdepodobne doma, bude fungovať. Niektoré ingrediencie stoja drobné a môžete si z nich vyrobiť účinný odpudzovač pavúkov. Spoľahnite sa aj na rastliny, ktorých vôňu neznášajú.

Čo je účinný odstrašujúci prostriedok proti pavúkom?
Foto: shutterstock/Gv Image-1 shutterstock/Christine Bird

Pavúky v domácnosti sú problémom, ktorý mnohým ľuďom nedá v noci spať. Niektorí sa ich boja, iní sú znechutení a ďalší si jednoducho neželajú návštevy týchto nezvaných hostí. Našťastie existujú jednoduché triky, ktoré zabezpečia, aby pavúky zistili, že návšteva vo vašom dome nie je príjemným zážitkom. Stačí, ak správne pripravíte okná a štrbiny, cez ktoré vchádzajú. Ako na to?

Čoho sa pavúky boja? Využite pachy, ktoré nenávidia

Pavúky, podobne ako iné tvory, neznášajú určité vône, ktoré môžete použiť vo svojom dome na ich odradenie. Na druhej strane je zaujímavé, že pre ľudí môžu byť veľmi príjemné. Na ktoré vône sa oplatí dávať pozor? Skontrolujte, či už máte tieto výrobky v kuchynskej skrinke.

Pripravte si domáci postrek zo škorice, vody, octu a citrónovej šťavy.
Foto: shutterstock/amphaiwan

Na odpudzovanie pavúkov dobre funguje domáca zmes niekoľkých zložiek. Do fľaše s rozprašovačom nalejte vodu, škoricu, ocot a trochu citrónovej šťavy. Dôkladne pretrepte a potom postriekajte medzery v oknách a dverách. Zabránite tak pavúkom, aby sa pokúšali dostať dovnútra. Okrem toho môžete staviť na pestovanie niekoľkých rastlín. Ktorých?

Čo je účinný odstrašujúci prostriedok proti pavúkom? Pestujte tieto rastliny na parapete

Rastliny vydávajú pachy, ktoré môžu byť pre pavúky nepríjemné. Ak ich umiestnite na parapet pri okne, pavúky sa nebudú chcieť dostať dovnútra, aj keď je okno pootvorené. V kvetináčoch pestujte napríklad bazalku (odradí aj mravce, muchy a komáre), medovku (pôsobí aj na ovocné mušky), levanduľu, mätu, rozmarín a eukalyptus.

Bazalka odradí nielen pavúky, ale aj mravce a komáre.
Foto: shutterstock/AleMasche72

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Odkiaľ sa v domácnosti berú pavúky? Na to, aby ste sa ich zbavili, stačí jediná vec. Na to miniete len pár centov

Pavúky a chrobáky sa držia ďalej od môjho domu. Jeden výrobok stačil

The post Položte ho na parapet a postriekajte praskliny. Žiadny pavúk sa cez nich nepretlačí. Funguje aj na komáre appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie