Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Položte na gril a sledujte, ako zaschnutá mastnota a čiastočky jedla miznú. Stačí domáca pasta

29.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/J.J. Gouin). Ako vyčistiť gril? Májový víkend sa nezadržateľne blíži a to znamená, že je čas vytiahnuť gril. Aj keď sa vám môže zdať, že umývanie vášho zariadenia je náročné, s domácimi prostriedkami ho budete môcť vyčistiť za chvíľu. Stačí siahnuť po dvoch produktoch, ktoré sa nachádzajú takmer v […]
Menej ako 1 min. min.

29.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/J.J. Gouin).

Ako vyčistiť gril? Májový víkend sa nezadržateľne blíži a to znamená, že je čas vytiahnuť gril. Aj keď sa vám môže zdať, že umývanie vášho zariadenia je náročné, s domácimi prostriedkami ho budete môcť vyčistiť za chvíľu. Stačí siahnuť po dvoch produktoch, ktoré sa nachádzajú takmer v každej domácnosti.

Čistenie grilu nie je jednoduchá záležitosť, určite je to veľmi dôležitá záležitosť.
Foto: shutterstock/J.J. Gouin

Hoci čistenie grilu nie je jednoduchá záležitosť, určite je to veľmi dôležitá záležitosť. Dodržiavanie hygieny roštu ovplyvňuje kvalitu jedla na ňom pripravovaného. Uistite sa teda, že vaše vybavenie je dnes správne pripravené pre prípad, že by hostia dorazili. Najdôležitejšie pri čistení grilu je vybrať ten správny moment, aby nespôsoboval priveľké ťažkosti.

Domáce metódy čistenia grilovacieho roštu. Pripravte sa na májový víkend

Grilovanie je jednou z najpríjemnejších aktivít v jarnej a letnej sezóne. Ako so všetkým, aj s ním sú však spojené povinnosti. Čistenie našich zariadení bohužiaľ nie je práve najpríjemnejšia úloha. Je všeobecne známe, že s čistením grilu je najlepšie začať, keď je mierne vychladnutý. Vtedy je najjednoduchšie zbaviť sa zvyškov jedla a mastnoty, ktoré sa odlupujú oveľa ľahšie, ako keď sú už suché.

Nie vždy si však vieme vybrať ten správny moment. Pohltení konverzáciou s priateľmi a vychutnávajúc si jedlo, ktoré sme pripravili skôr, si jednoducho uvedomíme, že je príliš neskoro na to, aby sme svoje vybavenie nenáročne vyčistili. Potom čo? Sme opäť odsúdení na monotónne škrabanie tuku? No nie. Existujú domáce prostriedky, ktoré vám umožnia vyčistiť gril, a čo viac, aby vyzeral ako nový.

Čistenie grilu – jedlá sóda. Toto je spoľahlivý spôsob čistenia zariadenia

Áno, v obchodoch je množstvo prípravkov na čistenie zaschnutej špiny na grile, no povedzme si úprimne, domáce prostriedky nenahradí nič. Aby sme mohli vyčistiť naše zariadenie, musíme vytvoriť zmes na báze jedlej sódy a peroxidu vodíka. Zmiešajte tieto dve ingrediencie a potom ich votrite do špinavého grilu. Počkáme asi 10-15 minút a predtým natreté plochy opláchneme vodou.

Neznie to príliš komplikovane a efekty sú naozaj uspokojivé. Ak však doma nemáte sódu bikarbónu alebo peroxid vodíka, existuje aj iný spôsob. Náš rošt môžeme vyčistiť aj pomocou alobalu a soli. Rošt vyložíme alobalom a posypeme soľou. Celé to vložíme do rúry predhriatej na minimálnu teplotu. Po 30 minútach vyberte rošt a opláchnite ho vodou.

Skúsme však pamätať na to, aby sme s čistením grilu začali čo najskôr. Samozrejme počkáme, kým ho budeme môcť voľne čistiť bez rizika popálenia. Pri čistení zariadenia by ste mali pamätať aj na rukavice, ktoré chránia ruky.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Moja mama takto čistí záhradný nábytok. Vďaka tomu vyzerá každý rok ako nový

Kovový plot vás desí svojím vzhľadom? Jednoduchý spôsob, ako mu prinavrátiť bývalú krásu

The post Položte na gril a sledujte, ako zaschnutá mastnota a čiastočky jedla miznú. Stačí domáca pasta appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie