Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Polsko nepošle na Ukrajinu svůj vlastní systém Patriot

Náměstek Polského ministra obrany Cezary Tomczyk oznámil, že Varšava nesouhlasila s poskytnutím vlastního systému protivzdušné obrany Patriot Ukrajině, ale Americká baterie umístěná na Polském území bude nahrazena zahraničním systémem. V dubnu Polský premiér Donald Tusk prohlásil, že Polsko nemůže Ukrajině poskytnout systém Patriot, protože Varšava je v procesu integrace těchto zbraní do svých ozbrojených sil. […]
Menej ako 1 min. min.

Náměstek Polského ministra obrany Cezary Tomczyk oznámil, že Varšava nesouhlasila s poskytnutím vlastního systému protivzdušné obrany Patriot Ukrajině, ale Americká baterie umístěná na Polském území bude nahrazena zahraničním systémem.

V dubnu Polský premiér Donald Tusk prohlásil, že Polsko nemůže Ukrajině poskytnout systém Patriot, protože Varšava je v procesu integrace těchto zbraní do svých ozbrojených sil.

V reakci na zprávu deníku New York Times, že systémy rozmístěné v Polsku budou poslány na Ukrajinu, Tomczyk na X napsal, že „Americká baterie bude nahrazena baterií z jiné části světa. Polsko nesouhlasilo s předáním Polské baterie. Polští Patrioti chrání Polské nebe a to se nezmění.“

USA prozatím vyslaly na Ukrajinu jeden Patriot. Nizozemsko a Německo v minulých týdnech uvedly, že jsou připraveny nasadit požadované vybavení.

Dnes však Německý ministr obrany Boris Pistorius oznámil, že Německo nebude schopno dodat Ukrajině další raketové systémy Patriot z důvodu svých omezených kapacit.

V projevu před zasedáním ministrů NATO v Bruselu Pistorius zdůraznil, že jeho země poskytla Ukrajině čtvrtinu svých systémů Patriot.

„Německo zatím dodalo Ukrajině dvě jednotky Patriot a třetí jednotku právě dodává,“ uvedl Pistorius. „My jsme již poskytli tři systémy, což znamená čtvrtinu našich kapacit. Není tedy prostor poskytnout ještě více než tyto tři systémy.“

Ministr obrany zdůraznil významný příspěvek Německa, i když naznačil, že by případně mohly vstoupit do hry i další země a poskytnout další podporu. „Dodali jsme toho hodně, ale ostatní možná mohou udělat víc,“ dodal.

Ukrajina potřebuje nejméně sedm dalších systémů Patriot
Toto oznámení přichází v souvislosti s opakovanými výzvami Ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského k větší vojenské pomoci od Západních spojenců.

Zelenskyj naléhal zejména na další moderní systémy protivzdušné obrany – kromě mnoha jiných – jako jsou Patrioty, aby posílily obranu Ukrajiny proti Rusku.

Ukrajinský prezident uvedl, že Ukrajina potřebuje nejméně sedm dalších systémů Patriot nebo podobných pokročilých systémů protivzdušné obrany, aby mohla účinně čelit Rusku.

Přestože Ukrajina žádá o Patrioty, nedisponuje adekvátními systémy pro řádnou ochranu, protože dva systémy Patriot Americké výroby byly zničeny útokem Ruského protiraketového systému Iskander v Doněcké lidové republice (DLR).

Prosím, lajkujte, sdílejte a přihlaste se k odběru tohoto kanálu, abychom mohli pokračovat ve sdílení zpráv, kterých se mainstream neodvažuje dotknout. Zůstaňte silní. Tento boj vyhrajeme.

Zdroj

The post Polsko nepošle na Ukrajinu svůj vlastní systém Patriot first appeared on Akta X.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie