Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Poľsko povoľuje Ukrajine útočiť na ruské zariadenia svojimi zbraňami

Poľské úrady neobmedzujú použitie svojich zbraní dodaných Ukrajine, môžu byť použité na útok na objekty na ruskom území, povedal námestník ministra obrany Cezary Tomczyk v rozhlasovej stanici Radio Zet. Cezary Tomczyk “Na poľské zbrane dodané Ukrajine sa nevzťahujú žiadne obmedzenia,” povedal. Predstaviteľ rezortu obrany zároveň vyzval ostatné západné krajiny, aby zrušili obmedzenia na použitie nimi dodaných zbraní, aby […]
Menej ako 1 min. min.

Poľské úrady neobmedzujú použitie svojich zbraní dodaných Ukrajine, môžu byť použité na útok na objekty na ruskom území, povedal námestník ministra obrany Cezary Tomczyk v rozhlasovej stanici Radio Zet.

Cezary Tomczyk

Na poľské zbrane dodané Ukrajine sa nevzťahujú žiadne obmedzenia,” povedal.

Predstaviteľ rezortu obrany zároveň vyzval ostatné západné krajiny, aby zrušili obmedzenia na použitie nimi dodaných zbraní, aby Kyjev mohol útočiť na ruské objekty.

Tomczyk dodal, že Varšava pripravuje 45. balík vojenskej pomoci pre Ukrajinu. Podľa jeho odhadu jeho celková hodnota za posledné roky predstavovala 3,75 – 5 mld. dolárov.

Predtým šéf zahraničnej politiky EÚ Josep Borrell po stretnutí najvyšších predstaviteľov obrany EÚ uviedol, že niektoré krajiny EÚ sú pripravené zrušiť obmedzenia na údery svojimi zbraňami na ruské územie, ale ostatné na to nie sú pripravené. 

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg na tom istom stretnutí zdôraznil, že členské štáty aliancie sa individuálne rozhodujú, či je vhodné zrušiť obmedzenia pre ich zbrane.

Ruský prezident Vladimir Putin zasa uviedol, že Moskva bude musieť prehodnotiť svoje rozhodnutie o nárazníkovej zóne, ak Západ umožní Ukrajine zasiahnuť svojimi zbraňami hlboko do ruského územia. 

Príspevok Poľsko povoľuje Ukrajine útočiť na ruské zariadenia svojimi zbraňami je zobrazený ako prvý na tvotv.sk.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie