Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Poľsko zadržalo na hraniciach ruského dezertéra, Moskva o ňom chce informácie

Poľská pohraničná stráž pred časom zadržala na východe krajiny ruského vojaka, ktorý ilegálne prekročil hranicu s Bieloruskom. Podľa poľských médií ide o dezertéra, ktorý prišiel priamo z bojov na Ukrajine. Ruský veľvyslanec v Poľsku dnes povedal, že žiada poľské úrady, aby potvrdili informácie, ktoré sa objavili v médiách. Rozhlasová stanica RMF FM uviedla, že 41-ročný […]
Menej ako 1 min. min.

Poľská pohraničná stráž pred časom zadržala na východe krajiny ruského vojaka, ktorý ilegálne prekročil hranicu s Bieloruskom. Podľa poľských médií ide o dezertéra, ktorý prišiel priamo z bojov na Ukrajine. Ruský veľvyslanec v Poľsku dnes povedal, že žiada poľské úrady, aby potvrdili informácie, ktoré sa objavili v médiách.

Rozhlasová stanica RMF FM uviedla, že 41-ročný muž bol v civilnom oblečení a neozbrojený. Poľskí pohraničníci u neho našli ruské vojenské doklady, vrátane zmluvy s armádou týkajúcej sa jeho účasti na invázii na Ukrajinu. Aby sa dostal do Poľska, využil údajne migračnú cestu, po ktorej sa vydávajú utečenci z krízových oblastí v Afrike a na Blízkom východe.

Poľsko posilňuje obranu hraníc s Ruskom a Bieloruskom, pripravuje bunkre a zákopy

Poľsko dlhodobo obviňuje režim bieloruského autoritárskeho lídra Alexandra Lukašenka, že týchto ľudí v ťažkej situácii využíva ako zbraň v hybridnej vojne proti Západu.

Katarzyna Zdanowiczová, hovorkyňa poľskej pohraničnej stráže v Podlaskom vojvodstve, kde bol Rus zadržaný, podľa televízie TVN24 potvrdila, že sa tak stalo “v posledných dňoch” a že “muž mal pri sebe platné vojenské doklady”.

Stanica RMF FM uviedla, že do prípadu sa zapojila aj kontrarozviedka ABW a že pre poľské úrady je zásadné zistiť, prečo muž do Poľska prišiel. Musia zistiť, či chcel pokračovať v ceste do niektorej z ďalších európskych krajín, či k nemu pristupovať ako k migrantovi alebo či nemôže ísť o špióna, ktorý by mal v Poľsku nejaké úlohy.

Zbraň menom Duda. Pomoc Ukrajine vyjednal u Trumpa on, chvália sa Poliaci

Ruský veľvyslanec vo Varšave Sergej Andrejav dnes povedal, že na poľské ministerstvo zahraničia vyslal nótu, v ktorej žiada potvrdenie informácie o zadržanom vojakovi.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie