Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Poľský minister Sikorski kritizoval Sergeja Andrejeva, ruského veľvyslanca vo Varšave

Správanie ruského veľvyslanca v Poľsku ukazuje jeho “civilizovanosť a profesionalitu”, vyhlásil v stredu poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski. Informujeme o tom na základe správy agentúry PAP. Sikorski veľvyslanca Sergeja Andrejeva kritizoval počas tlačovej konferencie v lotyšskej metropole Riga. V pondelok sa nedostavil na poľské ministerstvo zahraničných vecí, ktoré si ho predvolalo v súvislosti s […]
Menej ako 1 min. min.

Správanie ruského veľvyslanca v Poľsku ukazuje jeho “civilizovanosť a profesionalitu”, vyhlásil v stredu poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski. Informujeme o tom na základe správy agentúry PAP.

Sikorski veľvyslanca Sergeja Andrejeva kritizoval počas tlačovej konferencie v lotyšskej metropole Riga. V pondelok sa nedostavil na poľské ministerstvo zahraničných vecí, ktoré si ho predvolalo v súvislosti s narušením poľského vzdušného priestoru ruskou raketou 24. marca.

“Veľvyslanec Andrejev nám sám ukázal svoju civilizovanosť a profesionalitu,” vyhlásil Sikorski. Dodal, že veľvyslanec nebol vyhostený: “Podľa toho, čo som počul, opustil naše územie z vlastnej vôle.”

Zástupcovia ministerstva zahraničných vecí vysvetlili, že podľa správy, ktorú poskytlo ruské veľvyslanectvo, Andrejev nebude v blízkej budúcnosti v Poľsku.

V nedeľu počas raketového útoku na Ukrajinu vzdušný priestor Poľska blízko pohraničnej dediny Oserdów na juhovýchode Lubelského vojvodstva narušila raketa vypálená z ruského lietadla. Poľská armáda vyhlásila stav vysokej pohotovosti. Strela v poľskom vzdušnom priestore zotrvala 39 sekúnd, pričom ju poľské vojenské radarové systémy neustále sledovali.

Poľská armáda potvrdila narušenie svojho vzdušného priestoru ruskou raketou aj v minulosti, naposledy koncom decembra minulého roka.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie