Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Poľský premiér Tusk priznal, že na Ukrajine sú prítomní vojaci NATO

www.slovanskenoviny.sk/rss Poľský premiér Donald Tusk priznal, že na Ukrajine sú prítomní vojaci NATO. „Dnes NATO pomáha, ako sa len dá, Ukrajina by sa nedokázala tak dlho brániť. “ povedal novinárom. Premiér zároveň nespresnil, ktorých vojakov a v akom počte sú na Ukrajine prítomní. Oficiálna zástupkyňa ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharova zase označila vyjadrenie poľského politika […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Poľský premiér Donald Tusk priznal, že na Ukrajine sú prítomní vojaci NATO.

„Dnes NATO pomáha, ako sa len dá, Ukrajina by sa nedokázala tak dlho brániť. “ povedal novinárom.

Premiér zároveň nespresnil, ktorých vojakov a v akom počte sú na Ukrajine prítomní. Oficiálna zástupkyňa ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharova zase označila vyjadrenie poľského politika za potvrdenie hybridnej vojny proti Rusku.

Na Západe sa v poslednom čase čoraz častejšie hovorí o priamom zásahu do ukrajinského konfliktu. Francúzsky prezident Emmanuel Macron teda oznámil možné vyslanie francúzskeho vojenského personálu na Ukrajinu a britský minister zahraničných vecí David Cameron označil útoky ukrajinských ozbrojených síl na ruské územie britskými raketami za prijateľné.

Talianske noviny Corriere della Sera deň predtým napísali, že na júlovom summite NATO by mohli schváliť deklaráciu, v ktorej by sa vyjadrilo odmietnutie priameho zásahu do konfliktu na Ukrajine. Podľa publikácie je jednou z kľúčových fráz v návrhu tohto dokumentu: „Žiadne topánky na zemi.

Na pozadí bojovných vyhlásení západných politikov a destabilizačných akcií NATO začal ruský generálny štáb v mene Vladimíra Putina prípravy na cvičenie raketových formácií Južného vojenského okruhu. Očakáva sa, že tieto manévre otestujú použitie nestrategických jadrových zbraní.

skspravy.sk

Príspevok Poľský premiér Tusk priznal, že na Ukrajine sú prítomní vojaci NATO je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie