Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pomoc USA ochráni západnú civilizáciu, vyhlásil izraelský premiér

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu dnes poďakoval Spojeným štátom za schválenie finančnej pomoci pre Izrael v Snemovni reprezentantov a vo svojom príspevku na sieti X uviedol, že tento krok ochráni západnú civilizáciu. The US Congress just overwhelmingly passed a much appreciated aid bill that demonstrates strong bipartisan support for Israel and defends Western civilization. Thank you […]
Menej ako 1 min. min.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu dnes poďakoval Spojeným štátom za schválenie finančnej pomoci pre Izrael v Snemovni reprezentantov a vo svojom príspevku na sieti X uviedol, že tento krok ochráni západnú civilizáciu.

Podľa izraelského ministra zahraničia Jisraele Kaca prijatie zákona okrem iného vysiela jasný signál nepriateľom Izraela.

“Hlasovanie o balíku pomoci Izraelu, ktorý bol schválený s drvivou podporou oboch politických strán, dokazuje silné väzby a strategické partnerstvo medzi Izraelom a USA a vysiela silný signál našim nepriateľom,” uviedol Kac na sieti X.

Americká Snemovňa reprezentantov dnes prijala návrh zákona o vojenskej pomoci Izraelu väčšinou 366 ku 58 hlasom. Z celkových 26,4 miliardy dolárov na podporu židovského štátu pôjde však tiež 9,2 miliardy na humanitárnu pomoc v regióne. Zákon ešte musí schváliť Senát, ktorým by mal podľa očakávania prejsť bez ťažkostí, a podpísať prezident Joe Biden.

Konflikt sa vyostruje. Z Iránu hlásia explózie, izraelská odveta zasiahla leteckú základňu

Izraelčania vedú od vlaňajšieho októbra vojnu v Pásme Gazy proti palestínskemu hnutiu Hamas s cieľom ho úplne zničiť v odvete za teroristický útok z vlaňajšieho 7. októbra, pri ktorom ozbrojenci v južnom Izraeli pozabíjali 1200 ľudí a asi 250 uniesli na palestínske územie.

Odvtedy čelí tiež pravidelným cezhraničným útokom zo strany silne vyzbrojenej a Iránom podporovanej libanonskej skupiny Hizballáh. Minulý víkend Izrael za pomoci spojencov vrátane USA odrážal vôbec prvý dronový a raketový útok priamo zo strany Iránu. Spojené štáty považujú Hamas aj Hizballáh za teroristické organizácie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie