Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Poprad: DÔLEŽITÉ ROKOVANIE O ROZVOJOVÝCH PLÁNOCH MESTA Na pôde Mestského úradu v Poprade dnes primátor mesta Anton Danko privítal vzácnu návštevu, a to ministra…

🔵 DÔLEŽITÉ ROKOVANIE O ROZVOJOVÝCH PLÁNOCH MESTA 🔵 🔹Na pôde Mestského úradu v Poprade dnes primátor mesta Anton Danko privítal vzácnu návštevu, a to ministra investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richarda Rašiho a štátneho tajomníka ministerstva Michala Kaliňáka. Spolu s prednostom Adriánom Kromkom sa zúčastnili rokovania o rozvojových plánoch mesta Poprad s možnou podporou […]
Menej ako 1 min. min.

🔵 DÔLEŽITÉ ROKOVANIE O ROZVOJOVÝCH PLÁNOCH MESTA 🔵

🔹Na pôde Mestského úradu v Poprade dnes primátor mesta Anton Danko privítal vzácnu návštevu, a to ministra investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richarda Rašiho a štátneho tajomníka ministerstva Michala Kaliňáka. Spolu s prednostom Adriánom Kromkom sa zúčastnili rokovania o rozvojových plánoch mesta Poprad s možnou podporou ministerstva.

🔹Práve v podtatranskom regióne je plánom v najbližších rokoch preinvestovať približne 42 miliónov eur z európskych fondov v rámci Udržateľného mestského rozvoja (ÚMR). Ide o ÚMR Poprad – Kežmarok – Svit – Vysoké Tatry.
„Prekonzultovali sme stratégiu územia Udržateľného mestského rozvoja a celkový náš pohľad na nové ministerstvo. Chcem poďakovať ministrovi Richardovi Rašimu a štátnemu tajomníkovi Michalovi Kaliňákovi za to, že spolupráca s týmto ministerstvom sa po ich nástupe do funkcií zlepšila.“

🔹Podľa slov ministra je Poprad kľúčovým hráčom v rámci udržateľnosti mestského rozvoja tohto regiónu.

🔹„ Je tu špeciálny nový projekt v eurofondovom období, ktorý hovorí o tom, že sú pre Poprad a jeho okolie vyčlenené finančné prostriedky, o ktorých použití bude po novom rozhodovať samotné mesto. V rámci celého Slovenska je vyčlenených 2,5 miliardy eur, ktoré idú do regiónov, či už na úrovni VÚC, alebo do miest a obcí, a o tomto ÚMR budú rozhodovať samotné mestá, ktoré sú v tejto organizácii.”

🔹Na rokovaní sa hovorilo i konkrétne o tom, na čo by mohli byť tieto finančné prostriedky v meste Poprad použité.

🔹 „S primátorom Antonom Dankom sme hovorili o prioritách pre mesto Poprad. My sa budeme snažiť urobiť všetko pre to, aby sme financie na tieto účely presunuli. Dnes je to náš 18-sty regionálny deň, ktorý trávime v regiónoch, pretože sme presvedčení, že rozhodnutia sa nedajú robiť od stola z Bratislavy,“ dodal minister Raši.

🔹 „Medzi naše priority patrí zásadná rekonštrukcia Námestia sv. Egídia, vybudovanie nového parku na sídlisku Juh a nákup nových ekologických autobusov MHD v počte zhruba deväť kusov,” uviedol primátor Anton Danko.







Zdroj: Mesto Poprad

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie