Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Poprad: STRETNUTIE K BEZPEČNOSTI PRÍSTREŠKOV ZASTÁVOK MHD Včera popoludní prebehlo na pôde MsÚ stretnutie vedenia mesta na čele s primátorom Antonom Dankom a s…

❌STRETNUTIE K BEZPEČNOSTI PRÍSTREŠKOV ZASTÁVOK MHD ❌ 🔵 Včera popoludní prebehlo na pôde MsÚ stretnutie vedenia mesta na čele s primátorom Antonom Dankom a so zástupcami prevádzkovateľa i dodávateľa autobusových prístreškov MHD v meste Poprad. 🔵 Napriek tomu, že mesto Poprad nie je vlastníkom a ani správcom týchto prístreškov, primátor požiadal hneď po incidente s […]
Menej ako 1 min. min.

❌STRETNUTIE K BEZPEČNOSTI PRÍSTREŠKOV ZASTÁVOK MHD ❌

🔵 Včera popoludní prebehlo na pôde MsÚ stretnutie vedenia mesta na čele s primátorom Antonom Dankom a so zástupcami prevádzkovateľa i dodávateľa autobusových prístreškov MHD v meste Poprad.

🔵 Napriek tomu, že mesto Poprad nie je vlastníkom a ani správcom týchto prístreškov, primátor požiadal hneď po incidente s roztrieštením skla na zastávke oproti Domu kultúry riaditeľku technického oddelenia spoločnosti euroAWK o ich urýchlenú a zároveň dôkladnú technickú kontrolu, aby sa vylúčila možnosť prípadného ďalšieho podobného incidentu.

🔵 Riaditeľka spoločnosti euroAWK včera na stretnutí so zástupcami mesta informovala, že bezpečnosť obyvateľov je pre prevádzkovateľa prístreškov kľúčová a preto z uvedeného dôvodu poslala na expertízu u certifikovaného znalca 3 strešné sklá z rôznych, náhodne vybraných zastávok, vrátane dotknutého prístrešku. Výsledok bude známy budúci týždeň a mesto s ním bude oboznámené písomnou formou. Pokiaľ by sa zistilo, že strešné sklá na prístreškoch sú chybné, musia sa vymeniť na náklady dodávateľa.

🔵 „ Naša spoločnosť splnila všetky podmienky verejnej obchodnej súťaže, jednou z nich bola práve podmienka na zabezpečenie strešnej krytiny z minimálne kaleného skla s potlačou a hrúbky minimálne 8mm. To, čo od nás mesto požadovalo, sme aj splnili a vo viacerých bodoch sme ponuku navýšili nad požadované kritérium. Všetky prístrešky dodávané naším dodávateľom sú certifikované a spĺňajú všetky bezpečnostné kritériá pre slovenský trh,“ uviedla Martina Majerová, riaditeľka technického oddelenia EuroAWK .

🔵 Konateľ firmy mmcité sk s.r.o,, ktorá je výrobcom týchto prístreškov, včera na stretnutí zástupcov mesta informoval o prijatých opatreniach z ich strany.
Zrealizovali sme obhliadku všetkých lokalít, ktorá potvrdila, že okrem 2 skiel, ktoré vykazujú znaky poškodenia a odporúčame ich vymeniť, sú všetky ostatné strešné sklá v technickom stave zodpovedajúcom stanoveným normám. Sklá, ktoré sú použité v súčasnosti, sú podľa legislatívy vyhovujúce a môžu sa používať vo verejnom priestore. Sú štandardne používané na autobusových prístreškoch v rámci Slovenska. Ako výrobca máme v našom portfóliu a ponúkame do autobusových prístreškov aj variantu lepeného skla,“ uviedol Aleš Bakoš, konateľ firmy mmcité sk s.r.o.

🔵 „Mestu takéto tvrdenie, že je všetko v norme a legislatívne vyhovujúce nestačí. Autobusové prístrešky umožníme sprístupniť len vtedy, ak bude na 100 % garantovaná ich bezpečnosť. Preto počkáme na výsledky uvedenej expertízy,“ povedal primátor Anton Danko.






Zdroj: Mesto Poprad

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie