Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Poprad: TULIPÁNY VYSTRIEDALI PESTROFAREBNÉ LETNIČKY Celá kvetinová výsadba v Poprade je realizovaná prostredníctvom trvalých záhonov, mobilných kvetináčov, záve…

🌸 TULIPÁNY VYSTRIEDALI PESTROFAREBNÉ LETNIČKY 🌸 🌺 Celá kvetinová výsadba v Poprade je realizovaná prostredníctvom trvalých záhonov, mobilných kvetináčov, závesných kvetináčov a kvetinových pyramíd. Závesné kvetináče sú umiestnené na cestných mostoch ulíc Mnoheľovej, Alžbetinej ale aj na cyklomostoch vedúcich cez rieku Poprad. 🪻 Tak ako aj po minulé roky boli umiestnené kvetináče na stĺpoch verejného […]
Menej ako 1 min. min.

🌸 TULIPÁNY VYSTRIEDALI PESTROFAREBNÉ LETNIČKY 🌸

🌺 Celá kvetinová výsadba v Poprade je realizovaná prostredníctvom trvalých záhonov, mobilných kvetináčov, závesných kvetináčov a kvetinových pyramíd. Závesné kvetináče sú umiestnené na cestných mostoch ulíc Mnoheľovej, Alžbetinej ale aj na cyklomostoch vedúcich cez rieku Poprad.

🪻 Tak ako aj po minulé roky boli umiestnené kvetináče na stĺpoch verejného osvetlenia na námestiach v centre Popradu, vo Veľkej, Spišskej Sobote a v Strážach.

🌼 Na Námestí sv. Egídia sú opäť umiestnené aj kvetinové pyramídy. Spolu bolo vysadených 36 000 sadeníc kvetov. Medzi inými napríklad begónie, petúnie, pelargónie tagetesy, lobélie, šalvie, kozmos a ďalšie.

🔹 „Kvety prinášajú do ľudského života radosť. Slnečné a teplé počasie prespieva vysadeným kvetinám – letničkám, ktoré vďaka tomu hýria veľkým množstvom rôznych farieb. Aj preto sa volajú letničky – majú radi leto, teplo a slnko. Ak je k tomu zabezpečená výdatná zálievka a pravidelné prihnojenie, výsledok je zaručený,“ povedala vedúca oddelenia životného prostredia MsÚ Poprad Daniela Gerčák Polaštiková.

⚠️ Upozornenie: Letničky zdobia naše mesto len pár dní a mesto zaznamenalo vykrádanie kvetináčov, hlavne na námestí. Vysadené kvety majú robiť radosť všetkým a nie jednotlivcom, ktorí tak znehodnocujú prácu ľudí, ktorí výsadbu realizovali. Pri spozorovaní takéhoto konania prosíme kontaktovať mestskú políciu na čísle 159.







Zdroj: Mesto Poprad

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie