Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Poprad: USKUTOČNILO SA 3.PLÁNOVANÉ ZASADNUTIE MSZ V stredu 19. júna zasadli poslanci do poslaneckých lavíc malej zasadačky Mestského úradu, kde sa uskutočnilo v…

🔵 USKUTOČNILO SA 3.PLÁNOVANÉ ZASADNUTIE MSZ 🔵 🔹 V stredu 19. júna zasadli poslanci do poslaneckých lavíc malej zasadačky Mestského úradu, kde sa uskutočnilo v poradí 3. zasadnutie mestského zastupiteľstva v tomto roku. 🔹 Po schválení programu pokračovali kontrolou plnenia uznesení a následne poslanci schválili súbor prenájmov priestorov, zriadenie vecných bremien, prenájmy a predaj pozemkov. […]
Menej ako 1 min. min.

🔵 USKUTOČNILO SA 3.PLÁNOVANÉ ZASADNUTIE MSZ 🔵

🔹 V stredu 19. júna zasadli poslanci do poslaneckých lavíc malej zasadačky Mestského úradu, kde sa uskutočnilo v poradí 3. zasadnutie mestského zastupiteľstva v tomto roku.

🔹 Po schválení programu pokračovali kontrolou plnenia uznesení a následne poslanci schválili súbor prenájmov priestorov, zriadenie vecných bremien, prenájmy a predaj pozemkov.

🔹 Následne sa poslanci zaoberali zrušením Strediska služieb škole (SSŠ), ktoré v aktuálnej situácii nedokáže poskytnúť školám služby v maximálnej kvalite a efektívnosti. Pre výkon tejto činnosti by bolo zbytočné a neefektívne financovať obslužný aparát strediska, ktorý pozostáva z riadenia, zabezpečovania rozpočtovania, evidencie hnuteľného majetku, vedenia účtovníctva a personalistiky. Všetky tieto činnosti znamenajú zvýšený a zbytočný nárok na rozpočet pri tak úzko profilovanej činnosti. Finančné prostriedky určené na prevádzku SSŠ budú použité na kapitálové výdavky pre školy a školské zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Mestské zastupiteľstvo Stredisko služieb škole svojim hlasovaním zrušilo.

🔹 Poslanci pokračovali schvaľovaním prenájmov nebytových priestorov v základných školách.

🔹 Zastupiteľstvo schválilo i predloženie žiadosti o poskytnutie nenávratného finančného príspevku na projekt s názvom „Park Juh II.“ v rámci Výzvy na predkladanie žiadostí o poskytnutie nenávratného finančného príspevku pre projekty integrovaných územných investícií.

🔹 Schválené bolo aj spolufinancovanie celkových výdavkov pre projekty „Oprava bytu č. 1 v bytovom dome v Poprade na Levočskej 5263“ a „Obnova hracích prvkov na detskom ihrisku pri bytovom dome Ipeľ v Poprade.“

🔹 MsZ zobralo na vedomie informatívnu správu o plánovanom zapojení sa mesta do projektu v rámci programu Horizon Europe, ktorý sa venuje technologickému rozvoju a inováciám v kontexte s riešením globálnych výziev ako sú zmena klímy, udržateľnosť zdravia, a digitalizácia.

🔹 Poslanci schválili zmenu rozpočtu Mesta Poprad na rok 2024 i rozšírenie predmetu podnikateľskej činnosti príspevkovej organizácie Správa mestských komunikácií Poprad. Schválené boli aj zmeny a doplnky ÚPN mesta Poprad.
🔹MsZ v závere zobralo na vedomie správu o výsledkoch kontrol a plán kontrolnej činnosti hlavného kontrolóra mesta a ÚHK na 2. polrok 2024.

🔹 Rokovanie zastupiteľstva ukončili interpelácie poslancov.

ℹ️ Celý záznam a bližšie informácie z MsZ si môžete pozrieť tu na FB stránke mesta v sekcii videá.







Zdroj: Mesto Poprad

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie