Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Poprad: V POPRADE SA ROKOVALO O POĽSKO-SLOVENSKEJ SPOLUPRÁCI Na pôde mestského úradu privítal včera primátor mesta Anton Danko poľskú delegáciu v čele s veľvy…

🔵 V POPRADE SA ROKOVALO O POĽSKO-SLOVENSKEJ SPOLUPRÁCI 🔵 🔹 Na pôde mestského úradu privítal včera primátor mesta Anton Danko poľskú delegáciu v čele s veľvyslancom Poľska na Slovensku Maciejom Ruczajom. Spolu s ministrom Richardom Rašim, štátnym tajomníkom Michalom Kaliňákom a s prednostom Adriánom Kromkom (bývalým slovenským diplomatom v Poľsku) zasadli za okrúhly stôl na […]
Menej ako 1 min. min.

🔵 V POPRADE SA ROKOVALO O POĽSKO-SLOVENSKEJ SPOLUPRÁCI 🔵

🔹 Na pôde mestského úradu privítal včera primátor mesta Anton Danko poľskú delegáciu v čele s veľvyslancom Poľska na Slovensku Maciejom Ruczajom. Spolu s ministrom Richardom Rašim, štátnym tajomníkom Michalom Kaliňákom a s prednostom Adriánom Kromkom (bývalým slovenským diplomatom v Poľsku) zasadli za okrúhly stôl na rokovanie o poľsko-slovenskej cezhraničnej spolupráci. Spoločnosť im robili ďalší významní hostia, a to generálna konzulka Slovenskej republiky v Krakove Zlata Šípošová, honorárny konzul zo Zakopaneho Wieslaw Wojas, honorárny konzul z Glivíc Marian Czerny, honorárny konzul Poľska v Liptovskom Mikuláši Tadeusz Frąckowiak a zástupkyňa Poľsko-slovenskej obchodnej a priemyselnej komory Paulína Šperková.

🔹 Rokovalo sa o čerpaní eurofondov, cestovnom ruchu na oboch stranách hraníc i dôležitosti diaľničného dopravného prepojenia medzi oboma krajinami vrátane cyklistickej trasy okolo Tatier. Hlavným motívom bola spolupráca medzi obidvoma susednými krajinami.

🔹„Stretnutie takéhoto druhu a v takomto obsadení bolo jedinečné a nemá u nás obdobu. Verím, že prinesie konkrétne výsledky. Prítomní účastníci ocenili našu iniciatívu zorganizovať toto stretnutie, ktoré považujú za dôležitý krok pri ďalšom rozvíjaní slovensko-poľskej spolupráce,“ povedal primátor Anton Danko.

🔹Na záver dňa sa usutočnila vernisáž výstavy „Tatry nás spájajú“ vo vestibule Mestského úradu v Poprade, na ktorej je vystavených 160 historických pohľadníc Vysokých Tatier z konca 19. st. do polovice 20. st. zo zbierok Štátneho archívu v Prešove, pracovisko Archív Poprad a súkromnej zbierky Dr. Andreja Janovského, Archívu Poľskej akadémie vied vo Varšave a súkromnej zbierky Mariana Sołobodowskiego.

🔹 Pohľadnice sú prezentované na 16 rool up baneroch. Výstava bude prístupná popradskej verejnosti do konca júla a v ďalšom období bude putovať po slovenských i poľských mestách. Bude to výborná reklama nášho mesta Poprad, ktoré má vyčlenený samostatný panel s vlastnou prezentáciou. Už v jeseni zavíta táto výstava do hlavného mesta Poľska Varšavy.







Zdroj: Mesto Poprad

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie