Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Poprask ve Francii: Olympijskou pochodeň ponese drag queen. Starostka čelí tvrdé kritice

„Má mou plnou podporu. Znovu opakuji, že jsem hrdá, a ano, Paříž je hrdá, že drag queen ponese pochodeň, která symbolizuje hodnoty míru a lidskosti,“ uvedla v pátek pařížská starostka Anne Hidalgová podle webu France 24. Dodala, že Gesté po oznámení čelila „homofobním a transfobickým útokům“ a že jí pomůže bránit se soudní cestou. ČTĚTE […]
Menej ako 1 min. min.

„Má mou plnou podporu. Znovu opakuji, že jsem hrdá, a ano, Paříž je hrdá, že drag queen ponese pochodeň, která symbolizuje hodnoty míru a lidskosti,“ uvedla v pátek pařížská starostka Anne Hidalgová podle webu France 24. Dodala, že Gesté po oznámení čelila „homofobním a transfobickým útokům“ a že jí pomůže bránit se soudní cestou.

ČTĚTE TAKÉ: Mezi pasťákem a vojnou, mobil nahradí kultura a práce. Francie chce zatočit s násilnými dětmi

Výběr nosiče olympijské pochodně se naopak vůbec nezamlouvá Marion Maréchalové, lídryni kandidátky do evropských voleb za stranu Reconquête. Podle ní Gesté praktikuje „obzvláště vulgární“ a „hypersexuální představení“. Nemyslím si, že je to vhodný způsob, jak reprezentovat Francii před celým světem,“ uvedla neteř Marine Le Penové ve čtvrtek pro stanici TF1.

Sama drag queen v rozhovoru pro stanici France 5 připustila, že podobné reakce očekávala. „Je to jeden z důvodů, proč jsem souhlasila, že tu pochodeň ponesu. Chci to trošku okořenit, rozčeřit vody a zdůraznit naši existenci, protože víme, že ji lidé jako Marion Maréchalová zpochybňují,“ uvedla Gesté.

Vysoké podpatky, paruka i make-up

Podle drag queen jde o důležitý moment pro celou komunitu LGBTQIA+, protože něco takového bylo ještě před 10 lety nepředstavitelné. A jak se na slavnostní moment připraví? „Samozřejmě budu mít vysoké podpatky, paruku a make-up,“ odpověděla na dotaz moderátorky s tím, že pohybovat se hodiny v 25centimetrových podpatcích je skoro jako sportovní výkon.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Francii pobouřilo zmizení křížů z pařížské invalidovny

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie