Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Popraskané kapiláry zmiznú. Moja mama ich prekonala pomocou pokladu, ktorý máme v kuchyni

20.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/sruilk). Popraskané cievy, známe aj ako popraskané kapiláry alebo pavúčie žilky, sú tenké, stuhovité línie, ktoré sa často objavujú na nohách a tvári, najmä v okolí úst, líc a nosa. Hoci sú úplne neškodné, môžu ovplyvniť sebavedomie. Popraskané krvné cievy sa vyskytujú vtedy, keď sú dilatované alebo zväčšené a nachádzajú […]
Menej ako 1 min. min.

20.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/sruilk).

Popraskané cievy, známe aj ako popraskané kapiláry alebo pavúčie žilky, sú tenké, stuhovité línie, ktoré sa často objavujú na nohách a tvári, najmä v okolí úst, líc a nosa. Hoci sú úplne neškodné, môžu ovplyvniť sebavedomie.

Popraskané krvné cievy sa vyskytujú vtedy, keď sú dilatované alebo zväčšené a nachádzajú sa priamo pod povrchom pokožky.
Foto: shutterstock/sruilk

Lekári tvrdia, že sú neškodné a nevyžadujú liečbu, ale keďže sú nelichotivým znakom veku, možno budete chcieť zistiť, čo môžete urobiť, aby ste ich odstránili a zabránili vzniku ďalších. Prečítajte si, čo všetko potrebujete vedieť.

Pagaštan konský. Táto bylina je vynikajúca na kožné problémy

Pagaštan konský je bylina, ktorá sa používa ako účinný liek na rôzne kožné ochorenia. Mnoho ľudí ho používa na zlepšenie zdravia žíl. Hoci je k dispozícii vo forme doplnkov, všeobecne sa odporúča, aby lokálne prípravky obsahujúce pagaštan konský boli najbezpečnejším spôsobom liečby popraskaných ciev. Ak zvažujete použitie tohto prírodného lieku, hľadajte produkty obsahujúce len kôru pagaštanu konského a aplikujte ich len na tvár.

Jablčný ocot pôsobí ako prírodné tonikum. Aplikujte ho pomocou vaty

Táto bežná zložka špajze môže zmierniť vzhľad pavúčích žíl tým, že znižuje začervenanie a ďalšie súvisiace znaky. Používajte ocot namiesto každodenného tonika alebo adstringentu tak, že ho nanesiete pomocou vaty.

Jablčný ocot zmierňuje viditeľnosť pavúčích ciev a redukuje začervenanie a iné príznaky.
Foto: shutterstock/Dmitrij Ivanov

Existuje aj niekoľko ďalších bylín, ktoré pomáhajú pri prasknutých kapilárach

Ďalšie byliny – nielen pagaštan, sa dajú použiť na liečbu poškodených ciev. Medzi ďalšie nápomocné bylinky patria harmanček, koreň valeriány, rebríček, ovos, nechtík, šalvia. Najlepšie je použiť nálev a potierať ním vatou miesta s kapilárami.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Červené žilky na tvári? Predtým, ako pôjdete na laser, nastrúhajte a namažte. Už žiadne prasknuté kapiláry

Stojí 2 eurá a vyžehlí vrásky ako najdrahšie ošetrenie. Bežte do obchodu

The post Popraskané kapiláry zmiznú. Moja mama ich prekonala pomocou pokladu, ktorý máme v kuchyni appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie