Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pôrodná asistentka ukazuje, ako sa odstraňuje vnútromaternicové teliesko. „Panebože“

29.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Satyrenko). Vnútromaternicové teliesko je obľúbená metóda antikoncepcie. Mnohé ženy sa však obávajú bolesti počas jeho zavádzania a odstraňovania. Pôrodná asistentka predviedla, ako sa antikoncepčná cievka odstraňuje. Používateľky internetu sa ponáhľali podeliť o svoje dojmy. Ako sa zavádza a odstraňuje vnútromaternicové teliesko?Foto: shutterstock/Satyrenko Antikoncepcia pomáha predchádzať nechcenému tehotenstvu. Jednou z […]
Menej ako 1 min. min.

29.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Satyrenko).

Vnútromaternicové teliesko je obľúbená metóda antikoncepcie. Mnohé ženy sa však obávajú bolesti počas jeho zavádzania a odstraňovania. Pôrodná asistentka predviedla, ako sa antikoncepčná cievka odstraňuje. Používateľky internetu sa ponáhľali podeliť o svoje dojmy.

Ako sa zavádza a odstraňuje vnútromaternicové teliesko?
Foto: shutterstock/Satyrenko

Antikoncepcia pomáha predchádzať nechcenému tehotenstvu. Jednou z metód, ktorá je u žien obľúbená, je vnútromaternicové teliesko, inak známe ako vnútromaternicová antikoncepčná cievka. Na internete sa objavilo video, v ktorom pôrodná asistentka ukazuje, ako sa odstraňuje z tela.

Čo robí vnútromaternicové teliesko? Dnes je to často volená metóda antikoncepcie

Vnútromaternicové telieska sú malé predmety v tvare písmena T, ktoré lekár vloží do maternice (a v prípade potreby odstráni). Fungujú tak, že menia hlien v krčku maternice, čím sťažujú spermiám prístup k vajíčku. Môžu účinne zabrániť počatiu na mnoho rokov. Musíte si uvedomiť, že vnútromaternicové teliesko nechráni pred pohlavne prenosnými chorobami. V súčasnosti sú na trhu dva varianty: medené a hormonálne.

Vnútromaternicové teliesko môžu účinne zabrániť počatiu na mnoho rokov.
Foto: shutterstock/Image Point Fr

Je odstránenie vnútromaternicového telieska bolestivé? Používateľky internetu sa delia o svoje skúsenosti

Zákrok zavedenia IUD sa zvyčajne vykonáva bez anestézie a môže spôsobiť dočasné nepohodlie. Otázka pocitu závisí od individuálnych predispozícií. Pôrodná asistentka Sarah, ktorá na TikToku používa pseudonym @midwifemama, objasnila, ako sa tento malý predmet, ktorý lekár zavedie do maternice, neskôr z tela odstráni.

Vo videu ukázala, ako na tento účel používa špeciálne nástroje vrátane krúžkových klieští, ktoré sa pripevňujú k vláknam vnútromaternicového telieska. Ramená cievky sa zložia a potom sa odstránia z krčka maternice a následne z pošvy. Celý proces môže trvať približne päť minút. Pod videom sa objavilo množstvo komentárov od internetových používateliek, ktoré sa podelili o vlastné skúsenosti po odstránení IUD.

„Môžem potvrdiť. Pred dvoma mesiacmi som sa rozhodla vytiahnuť ho a bolo oveľa väčšou bolesťou ho vložiť ako vybrať. Odstránenie trvá dve sekundy.“

„Keď vám poviem, že nasadenie bolo bolestivé, ale odstránenie bolo naozaj ničím, verte mi, prosím. Mala som z toho veľké obavy, nestrácajte čas.“

„Bože môj, odkladala som vyoperovanie môjho, pretože som sa bála bolesti.“

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Sme gynekologičky, takže…. Video vyvoláva rozruch. „Vždy som o tom premýšľala“

Gynekológ varuje pred epiláciou oblasti bikín. „Chĺpky majú svoju funkciu“

The post Pôrodná asistentka ukazuje, ako sa odstraňuje vnútromaternicové teliesko. „Panebože“ appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie