Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Posádku jachty, ktorá podpálila les na gréckom ostrove Hydra, obvinili

Prokuratúra v Grécku vzniesla obvinenie voči 13 členom posádky luxusnej jachty, ktorí odpaľovaním zábavnej pyrotechniky spôsobili rozsiahly lesný požiar na ostrove Hydra neďaleko Atén. V stredu obvinených čaká súd, uviedla v nedeľu verejnoprávna televízia ERT citovaná tlačovou agentúrou AFP. Posádka jachty vznesené obvinenia odmietla. Svedkom jej konania z piatka večera bol však kapitán lode, ktorá […]
Menej ako 1 min. min.

Prokuratúra v Grécku vzniesla obvinenie voči 13 členom posádky luxusnej jachty, ktorí odpaľovaním zábavnej pyrotechniky spôsobili rozsiahly lesný požiar na ostrove Hydra neďaleko Atén. V stredu obvinených čaká súd, uviedla v nedeľu verejnoprávna televízia ERT citovaná tlačovou agentúrou AFP.

Posádka jachty vznesené obvinenia odmietla. Svedkom jej konania z piatka večera bol však kapitán lode, ktorá sa v čase ohňostroja plavila v blízkosti jachty. Kapitán bol vypočutý v nedeľu na súdnom pojednávaní.

Vzhľadom na to, že Grécko sprísnilo tresty za podpaľačstvo, páchateľom teraz hrozí až 20 rokov väzenia a pokuty až do 200-tisíc eur.

Grécke úrady evakuovali niekoľko obcí, ohrozujú ich lesné požiare

Prokuratúra súčasne oznámila, že nebude stíhať 17 kazašských pasažierov, ktorí boli na jachte v čase, keď bol z nej odpaľovaný ohňostroj.

Niektoré kusy pyrotechniky dopadli na ostrov Hydra, kde spôsobili požiar, ktorý zničil približne 30 hektárov borovicového lesa.

Ako poznamenala agentúra AFP, v Grécku vypukli v poslednom období desiatky lesných požiarov, ktoré si tento týždeň vyžiadali aj najmenej jedného mŕtveho.

Grécky úrad civilnej ochrany považuje riziko požiarov momentálne za veľmi vysoké, najmä v regióne Atika, na Peloponézskom polostrove a v strednom Grécku. Vyzval preto na mimoriadnu ostražitosť.

AFP dodala, že Grécko sa pripravuje na náročné leto. Po veľmi teplej zime zaznamenala táto stredomorská krajina minulý týždeň prvú vlnu horúčav v tomto roku, keď teploty na niektorých miestach vystúpili nad 44 stupňov Celzia.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie