Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Poslanci sa vrátili do pléna. Riešia spornú novelu, za ktorú nás chce vytrestať Brusel (otázky a odpovede)

Mala ich čakať niekoľkotýždňová prestávka, no namiesto toho musia rokovať v Národnej rade. Dôvodom je, že Európskej komisii sa nepozdávajú niektoré pasáže kontroverznej novely Trestného zákona. Konkrétne ide o možné machinácie s európskymi peniazmi, pri ktorých koalícia navrhovala nižšie tresty. Minister spravodlivosti Boris Susko zo Smeru sa preto rozhodol upraviť vlastnú novelu a chce opätovne sprísniť niektoré tresty. Sú […]
Menej ako 1 min. min.

Mala ich čakať niekoľkotýždňová prestávka, no namiesto toho musia rokovať v Národnej rade. Dôvodom je, že Európskej komisii sa nepozdávajú niektoré pasáže kontroverznej novely Trestného zákona. Konkrétne ide o možné machinácie s európskymi peniazmi, pri ktorých koalícia navrhovala nižšie tresty.

Minister spravodlivosti Boris Susko zo Smeru sa preto rozhodol upraviť vlastnú novelu a chce opätovne sprísniť niektoré tresty. Sú za tým obavy, že prídeme o stovky miliónov eur z Európskej únie.

Poslanci začali o novele novely rokovať v pondelok. Na prvýkrát sa im nepodarilo schôdzu otvoriť, lebo bolo v rokovacej sále len 75 zo 150 poslancov.

Potom však dobehol z dovolenky Miroslav Čellár z Hlasu, vďaka čomu sa prezentoval potrebný počet poslancov. Neskôr sa kabinetu podarilo aj odhlasovať skrátené legislatívne konanie. O zákone by sa malo hlasovať v utorok.

HN si pre vás pripravili sériu otázok a odpovedí k tejto legislatíve.

Čo sa menilo v pôvodnej úprave?

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 82% na dočítanie.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie