Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Poslanec dostal v hospodě popelníkem po hlavě. Člena německé AfD převezli do nemocnice

Dvaapadesátiletý Němec si podle policie kolem půlnoci v hospodě v hlavním městě Meklenburska-Předního Pomořanska všiml skupinky členů AfD a začal jim nadávat. Po krátké hádce hodil muž skleněným popelníkem, který zasáhl Schmidta na hlavě. Informovala o tom stanice NDR. MOŽNÁ VÁM UNIKLO: Operace, kterou podstoupil Fico, patří mezi nejnáročnější. Experti popsali hlavní rizika Tržnou ránu zemskému […]
Menej ako 1 min. min.

Dvaapadesátiletý Němec si podle policie kolem půlnoci v hospodě v hlavním městě Meklenburska-Předního Pomořanska všiml skupinky členů AfD a začal jim nadávat. Po krátké hádce hodil muž skleněným popelníkem, který zasáhl Schmidta na hlavě. Informovala o tom stanice NDR.

MOŽNÁ VÁM UNIKLO: Operace, kterou podstoupil Fico, patří mezi nejnáročnější. Experti popsali hlavní rizika

Tržnou ránu zemskému poslanci ošetřili zdravotníci, kteří ho pak dopravili do nemocnice. Zdravotnické zařízení opustil dnes ráno.

Útočník, který byl podle policie pod vlivem alkoholu, na místě činu prohlásil, že nesouhlasí s politickými postoji AfD, čímž zdůvodnil své chování. Nyní je vyšetřován pro urážku a způsobení újmy na zdraví.

„Násilí proti politikům jakékoliv strany je útokem na svobodu projevu a demokratický diskurz,“ odsoudil útok předseda parlamentní frakce AfD v zemském parlamentu Nikolaus Kramer.

Začátkem měsíce skupina mladistvých v Drážďanech napadla a zranila německého europoslance za sociální demokracii (SPD) Matthiase Eckeho, když vylepoval volební plakáty. Politik utrpěl zlomeninu lícní kosti a oční jamky a musel být operován. Krátce před tímto útokem napadla zřejmě stejná skupina také pomocníka strany Zelených. Kvůli útokům mimořádně jednali ministři vnitra německých spolkových zemí.

V evropském kontextu je zdaleka nejhorším útokem na politika z poslední doby středeční atentát na Roberta Fica. Slovenský premiér utrpěl čtyři střelná zranění a zůstává ve vážném stavu v nemocnici.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Francie, Itálie i Československo. Atentátníci útočili na evropské politiky noži i pistolemi

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie