Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Poslanec Hlasu, ktorý podržal Šimečku: To, čo robí Danko, nepatrí do normálnej politiky (rozhovor)

Ako reagovali vaši kluboví kolegovia, keď ste nehlasovali pri odvolávaní šéfa PS Michala Šimečku z postu podpredsedu parlamentu? Boli ste jeden z troch členov, čo sa k tomu postavil inak.  To bolo hlasovanie, ktoré nebolo súčasťou koaličných dohôd. Každý sa mohol rozhodnúť podľa vlastného presvedčenia a svedomia. Určite sú rôzne názory v klube na to, či sme to mali […]
Menej ako 1 min. min.

Ako reagovali vaši kluboví kolegovia, keď ste nehlasovali pri odvolávaní šéfa PS Michala Šimečku z postu podpredsedu parlamentu? Boli ste jeden z troch členov, čo sa k tomu postavil inak. 

To bolo hlasovanie, ktoré nebolo súčasťou koaličných dohôd. Každý sa mohol rozhodnúť podľa vlastného presvedčenia a svedomia. Určite sú rôzne názory v klube na to, či sme to mali urobiť alebo nie, každý z nás, kto tak urobil, sa rozhodol podľa seba.

Mne konkrétne prekážalo, že to neboli útoky na pána Šimečku, ale na jeho rodinu. Myslím si, že to už je za čiarou, lebo politik musí akceptovať, že útoky na neho budú.

A viete, na mojom chrbte môžete aj tancovať, ja to musím zvládnuť, pretože s tým som išiel do politiky, ale na mojej rodine nie.

Neboli ste teda pokarhaný vedením alebo nejako inak napomenutý?

Mali sme diskusiu o tom, prečo som tak hlasoval, a vydiskutovali sme si to.

Je klub teraz vnútorne rozdelený?

Nepociťujem to.

Na druhej strane to spôsobilo rozpory v koalícii. Líder SNS Andrej Danko často kritizuje vaše hlasovanie, dokonca vás aj konkrétne menuje. Ako vnímate túto kritiku? Budete na ňu v budúcnosti reagovať?

Už som reagoval. Myslím si, že pán Danko by mal byť viac kritický do svojich radov a na svojich ministrov. Konkrétne na Petra Kotlára alebo na rezort kultúry.

On vás pritom obviňuje z toho, že je to porušenie koaličnej zmluvy. Pretože tá káže postupovať jednotne. Pri hlasovaní týkajúcom sa Lucie Plavákovej z PS pri jej vykázaní z rokovacej sály pre nálepky na počítači sa tiež viacero poslancov za Hlas priklonilo k návrhu opozície. Aj toto je podľa šéfa národniarov porušením koaličnej zmluvy. Myslíte si, že ju porušujete?

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 72% na dočítanie.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie