Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Posledná výzva na túto liečbu tují. Príde neskoro a kríky odumrú

4.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Savanevich Viktar). Rad zdravých a sviežich tují je snom každého záhradníka. Rastliny, ktoré sa už nejaký čas nachádzajú prakticky v každej záhrade, si získali priazeň vďaka tomu, že nielen rýchlo rastú, ale aj chránia pred zvedavými pohľadmi susedov. Aby ste mali prirodzený a hustý živý plot z tují, je […]
Menej ako 1 min. min.

4.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Savanevich Viktar).

Rad zdravých a sviežich tují je snom každého záhradníka. Rastliny, ktoré sa už nejaký čas nachádzajú prakticky v každej záhrade, si získali priazeň vďaka tomu, že nielen rýchlo rastú, ale aj chránia pred zvedavými pohľadmi susedov. Aby ste mali prirodzený a hustý živý plot z tují, je potrebné rastliny starostlivo hnojiť. Dôležité sú nielen správne prípravky, ale aj načasovanie, kedy rastliny prikrmujeme. Čím by som teda mala hnojiť svoje tuje, aby rýchlo rástli? Kedy by sa to malo urobiť?

Rad zdravých a sviežich tují je snom každého záhradníka. Rastliny, ktoré sa už nejaký čas nachádzajú prakticky v každej záhrade, si získali priazeň vďaka tomu, že nielen rýchlo rastú, ale aj chránia pred zvedavými pohľadmi susedov.
Foto: shutterstock.com/Savanevich Viktar

Krásne a zdravé tuje? Na to treba pamätať!

Existuje všeobecný názor, že tuje sú nenáročné rastliny. Aby ste však rýchlo vytvorili prirodzený a hustý živý plot, musíte sa o ne správne starať. Po prvé: mladé tuje treba počas suchých období polievať. Po druhé: tuje treba hnojiť.

Hnojenie je dôležité, pretože tuje potom rýchlo rastú, sú zdravé a potom sa dá ľahko zabrániť žltnutiu. Je však dôležité pamätať na to, že by ste nikdy nemali hnojiť nadmerne. Premáčanie aj prehnojenie majú vplyv na stav rastlín. Nielenže odumierajú a vädnú, ale sú tiež náchylné na napadnutie škodcami, ktorí môžu celú záhradu v priebehu chvíle zničiť.

Kedy je potrebné hnojiť tuje?

Hnojenie thují sa uskutočňuje v troch hlavných obdobiach:

jar,

v lete,

jeseň.

Cieľom jarného hnojenia je stimulovať thuje k intenzívnemu rastu, letné hnojenie ich posilňuje, zahusťuje a pomáha im vytvárať nové výhonky, zatiaľ čo jesenné hnojenie má pripraviť thuje na nadchádzajúcu zimu.

Bohužiaľ, najdôležitejšie je letné hnojenie, pretože ho nemožno aplikovať príliš neskoro. Ak hnojivo aplikujete neskoro, stonky nestihnú pred zimou stvrdnúť. Mrazy ich nielen poškodia, ale tuje budú aj náchylnejšie na záporné teploty. Letné hnojenie by sa malo vykonať najneskôr v júli.

Či už používate výrobky zo záhradkárskeho obchodu alebo domáce prostriedky, všetky majú jedno spoločné: hnojivá, ktoré pomáhajú tuje rýchlo rásť, musia obsahovať dusík.
Foto: shutterstock.com/kalyanby

Ako môžem hnojiť svoje tuje, aby rýchlo rástli?

Či už používate výrobky zo záhradkárskeho obchodu alebo domáce prostriedky, všetky majú jedno spoločné: hnojivá, ktoré pomáhajú tuje rýchlo rásť, musia obsahovať dusík. Tento prvok je najužitočnejší pre všetky zelené rastliny, pretože okrem iného zabraňuje výskytu chorôb rastlín a stimuluje intenzívny rast.

Kávová usadenina – jednoducho ju rozsypte pod tuje a potom prikryte borovicovou kôrou.

Želatína – rozpustite polievkovú lyžicu želatíny v pohári teplej vody, ochlaďte a potom zmiešajte s litrom studenej vody.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nie je pravda, že pri tujách nič nerastie. Najlepšie prostredie pre tuje

Ako ďaleko od plota by ste mali vysadiť tuje? Dodržte túto vzdialenosť a vyhnete sa sporu so susedom

The post Posledná výzva na túto liečbu tují. Príde neskoro a kríky odumrú appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie