Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pošleme vám do Německa 20 tisíc slonů, hrozí Botswana. Spor zažehlo omezování dovozu trofejí

Botswana zakázala lov slonů kvůli klům v roce 2014, po tlaku obyvatelstva ale tento zákaz o pět let později zrušila. V současnosti úřady stanovují roční kvóty pro lov slonů. Těch v Botswaně žije asi 130 tisíc a ročně jejich počet stoupá zhruba o 6 tisíc kusů. Země pro divoká zvířata vyhradila 40 procent svého území. ČTĚTE […]
Menej ako 1 min. min.

Botswana zakázala lov slonů kvůli klům v roce 2014, po tlaku obyvatelstva ale tento zákaz o pět let později zrušila. V současnosti úřady stanovují roční kvóty pro lov slonů. Těch v Botswaně žije asi 130 tisíc a ročně jejich počet stoupá zhruba o 6 tisíc kusů. Země pro divoká zvířata vyhradila 40 procent svého území.

ČTĚTE TAKÉ: Kobylka Tamtam je českým unikátem. Trpí vzácnou vrozenou vadou, pomůžete jí s léčbou?

Pro africkou zemi, která má 2,5 milionu obyvatel, je to tak náročné, že stovky i tisíce slonů posílá do okolních zemí. Do rezervace v Angole už zamířilo 8 tisíc slonů, Mosambik si má své stádo 500 kusů teprve převzít. Podobnou nabídku jako Německu už Botswana v březnu dala Londýnu, kam chtěla kvůli hrozbě zákazu lovu pro Brity poslat 10 tisíc slonů, píše The Guardian.

„Je velmi jednoduché sedět v Berlíně a mít názor na naše záležitosti v Botswaně. To my platíme cenu za zachování tohoto druhu pro celý svět,“ řekl Masisi pro Bild. Německo by mělo „žít společně se zvířaty takovým způsobem, jakým to chce po nás,“ dodal prezident a zdůraznil, že nabídka není myšlena jako vtip.

Mluvčí německého ministerstva životního prostředí uvedla, že úřad s Botswanou o žádné takové nabídce nejedná. Kvůli omezením dovozu loveckých trofejí komunikuje s několika africkými zeměmi, jichž se týkají, včetně Botswany, prohlásila mluvčí podle deníku The Guardian.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Slonice napadla turistku. Uchopila ji chobotem a potom s ní praštila o zem

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie