Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Postrekujte raz za mesiac. Burina nadobro zmizne

Čo by mal mať krásny trávnik? Snívame o sviežej, zelenej tráve s hustými steblami a bez buriny. Burina je postrachom každého záhradníka. Ako sa ich zbaviť raz a navždy? Či už máte malý kúsok zeme pred domom alebo veľkú záhradu, trávnik je vždy nepostrádateľným prvkom a ozdobou každého pozemku. Tu je niekoľko trikov, ako sa […]
Menej ako 1 min. min.

Čo by mal mať krásny trávnik? Snívame o sviežej, zelenej tráve s hustými steblami a bez buriny. Burina je postrachom každého záhradníka. Ako sa ich zbaviť raz a navždy?

Či už máte malý kúsok zeme pred domom alebo veľkú záhradu, trávnik je vždy nepostrádateľným prvkom a ozdobou každého pozemku. Tu je niekoľko trikov, ako sa oň postarať.

Domáce prostriedky pre krásny trávnik

Starostlivosť o trávnik nemusí byť drahá. Hoci regály obchodov sú preplnené špecifickými výrobkami, hnojivami a kondicionérmi na starostlivosť o trávnik, oplatí sa používať lacnejšie a bežne dostupné výrobky, ktoré má každý doma.

Dobrou alternatívou k drahým hnojivám je epsomská soľ, známa aj ako horká soľ. Jej zloženie je ideálne na hnojenie trávnika. Jej bohatý obsah horčíka, dusíka a fosforu podporuje rast rastlín.

Na dosiahnutie požadovaného účinku stačí zriediť malé množstvo soli (približne dve čajové lyžičky) v 4 l vody a týmto odvarom posypať trávnik každý mesiac.

Ocot bojuje proti burine

Ocot je ďalší bežne dostupný a lacný produkt, ktorý má doma každý a ktorý pomôže pri starostlivosti o trávnik. Táto kyselina je výborná nielen na boj proti usadeninám vodného kameňa z rýchlovarnej kanvice alebo kúpeľňových armatúr, ale aj proti… burine v záhrade.

Púpava, ďatelina, skorocel alebo okopávka sú skutočnou nepríjemnosťou pre každého záhradkára. Burina vyzerá nevzhľadne a navyše zahlcuje trávnik, preto sa oplatí zbaviť sa jej.

Môžete to urobiť lacno a rýchlo pomocou octu. Stačí naliať ocot do fľaše s rozprašovačom a postriekať jednotlivé buriny na trávniku.

Ďalšie domáce prostriedky na starostlivosť o trávnik

Častým problémom trávnikov sú aj hubové ochorenia. Na ich prevenciu výborne poslúži škorica, ktorou denne ochucujeme koláče a zákusky.

Toto aromatické korenie má silný protiplesňový účinok a je tiež skvelé pri potláčaní plesní a pomáha odstraňovať nadmernú vlhkosť. Vďaka tomu bude váš trávnik rásť zdravo a bude vyzerať skvele.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie