Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Posun v kauze tragické záměny těhotných pacientek na Bulovce. Nemocnice propouštěla

Obě zaměněné ženy byly podle médií cizinky původem z Asie, které trvale žijí v Česku. Jedna přišla na běžnou kontrolu v těhotenství, druhá na takzvanou kyretáž, která se provádí například při léčbě nemocné dělohy, ale lze tak i ukončit těhotenství. Personál je zaměnil. ČTĚTE TAKÉ: Nebezpečná dětská hřiště? Státní zdravotní ústav varoval před karcinogenními materiály „Dle […]
Menej ako 1 min. min.

Obě zaměněné ženy byly podle médií cizinky původem z Asie, které trvale žijí v Česku. Jedna přišla na běžnou kontrolu v těhotenství, druhá na takzvanou kyretáž, která se provádí například při léčbě nemocné dělohy, ale lze tak i ukončit těhotenství. Personál je zaměnil.

ČTĚTE TAKÉ: Nebezpečná dětská hřiště? Státní zdravotní ústav varoval před karcinogenními materiály

„Dle kořenové analýzy došlo k chybě dvou zaměstnanců Bulovky. S jedním byl rozvázán pracovní poměr dohodou, druhý nyní pracuje pod dozorem,“ sdělila webu mluvčí nemocnice Eva Stolejda Libigerová. Bezprostředně po události byly postaveny mimo službu čtyři zaměstnankyně nemocnice, její vedení ale nechtělo uvést, která z nich byla nakonec propuštěna.

Pacientka podle přednosty gynekologicko-porodnické kliniky FN Bulovka Michala Zikána reagovala v čekárně na oslovení jménem jiné ženy. Poté začal personál připravovat operační výkon, přestože byla v 16. týdnu těhotenství. „Systém zde selhal. Ani ten nejlepší nelze stoprocentně zabezpečit proti chybám, i když si to přejeme,“ uvedl Zikán.

Poškozené ženě se na začátku dubna omluvil ředitel nemocnice Jan Kvaček a začal s ní jednat o odškodnění. „Co se mimosoudního vyrovnání týče – koncem dubna jsme právnímu zástupci poškozené pacientky předložili ze strany nemocnice návrh pojišťovny na mimosoudní odškodnění. Reakci jsme prozatím neobdrželi,“ řekla mluvčí nemocnice.

Případ vyšetřuje policie pro podezření z ublížení na zdraví z nedbalosti.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: V Česku dochází lék na astma, další jsou dlouhodobě nedostupné. Lidé si dělají zásoby

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie