Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Posypte toto v záhrade a slimáky nemajú šancu. Urobte to čím skôr

Kto z nás nesníva o dobre udržiavanej záhrade bez hmyzu, škodcov a iných votrelcov. Znie to ako sen? Nie nevyhnutne. S týmito dvoma výrobkami z kuchyne zabudnete na akýchkoľvek nepozvaných hostí na vašom pozemku. Tieto prostriedky sú ideálne na slimáky aj burinu. Nezostáva vám nič iné, len ich vyskúšať a zabudnúť na tento nepríjemný záhradný […]
Menej ako 1 min. min.

Kto z nás nesníva o dobre udržiavanej záhrade bez hmyzu, škodcov a iných votrelcov. Znie to ako sen? Nie nevyhnutne. S týmito dvoma výrobkami z kuchyne zabudnete na akýchkoľvek nepozvaných hostí na vašom pozemku.

Tieto prostriedky sú ideálne na slimáky aj burinu. Nezostáva vám nič iné, len ich vyskúšať a zabudnúť na tento nepríjemný záhradný problém.

Ako si poradiť s votrelcami v záhrade?

Keď hovoríme o „votrelcoch do záhrady“, máme na mysli škodcov všetkých druhov, ako aj burinu. Rôzne živočíchy aj nežiaduce rastliny nám, žiaľ, dokážu narobiť na trávniku alebo v úrodách poriadnu paseku.

Slimáky a ulitníky ako zdanlivo neškodné tvory doslova oberajú naše plodiny o listy, zatiaľ čo burina ich v okamihu pripraví o cenné živiny z pôdy, takže naše rastliny sa vyvíjajú pomalšie alebo vôbec prestanú rásť.

Našťastie stačí použiť dva prípravky z kuchyne, aby sme sa s týmto nepríjemným problémom vysporiadali raz a navždy. Ako na to? Viac vám prezradíme nižšie.

Prášok do pečiva má oveľa viac využití, ako by ste si na začiatku mysleli. Okrem použitia pri varení je ideálny ako protiplesňový prostriedok na použitie v záhrade.

Stačí zmiešať 10 gramov tohto výrobku s litrom filtrovanej vody a pridať do zmesi niekoľko kvapiek prostriedku na umývanie riadu. Týmto odvarom môžete rastliny zalievať raz týždenne, aby sa stali odolnými voči chorobám a útokom škodcov.

Navyše posypanie rastlín práškom do pečiva odradí slimáky, húsenice a mravce. Odporúčame kombinovať prášok do pečiva s cukrom, aby sa zvýšil účinok konkrétneho výrobku.

Aplikujte v záhrade ocot a zabudnite na burinu

Ak chcete svoju záhradu zbaviť buriny, jednoducho použite v záhrade ocot. Ako to urobíte? Jednoduchšie to už nebude. Jednoducho naplňte fľašu s rozprašovačom octom a nastriekajte ho na burinu. Tie tak zmiznú doslova po niekoľkých dňoch.

Nezabudnite však, že ocot nesmiete použiť na plodiny, pretože by ste ich tým mohli náhodne poškodiť. Po postriekaní octom môže byť prinajmenšom ťažké rastliny znovu vypestovať, preto sa odporúča mimoriadna opatrnosť.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie