Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Posypte záhradu škoricou a sledujte, čo sa stane. Bude sa vám hodiť viac ako v kuchyni

26.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/amphaiwan). Hoci škoricu zvyčajne používame v kuchyni, tentoraz sa nám bude hodiť v záhrade. Málokto vie, že toto nenápadné korenie môže zachrániť naše rastliny. Ako? Stačí ňou posypať pozemok a rýchlo sa zbavíte škodcov. Na čo je dobrá škorica v záhrade?Foto: shutterstock/amphaiwan Škorica je obľúbené korenie, ktoré sa získava […]
Menej ako 1 min. min.

26.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/amphaiwan).

Hoci škoricu zvyčajne používame v kuchyni, tentoraz sa nám bude hodiť v záhrade. Málokto vie, že toto nenápadné korenie môže zachrániť naše rastliny. Ako? Stačí ňou posypať pozemok a rýchlo sa zbavíte škodcov.

Na čo je dobrá škorica v záhrade?
Foto: shutterstock/amphaiwan

Škorica je obľúbené korenie, ktoré sa získava z kôry škoricovníka. Dá sa kúpiť v celku alebo prášku. Vyznačuje sa špecifickou vôňou, ktorá je mimoriadne užitočná v boji proti škodcom rastlín. Ako používate škoricu v záhrade?

Čo je dobré pre mravce v záhrade? Tento domáci liek je spoľahlivý. Zbavte sa problému rýchlo

Korenie má antibakteriálne a protiplesňové vlastnosti, takže chráni rastliny pred chorobami a odpudzuje škodcov a hmyz. Nie každý vie, že namiesto kupovania drahých prípravkov stačí posypať záhradu škoricou a mravcov sa zbavíte.

Hoci sú mravce užitočné, keď sa objavia v záhrade, môžu napáchať veľa škody. Žerú ovocie a semená, ohlodávajú mladé výhonky a odnože a pochutnávajú si na púčikoch a kvetoch. Mali by ste však vedieť, že sú citlivé na pachy a silná vôňa škorice bude pôsobiť odstrašujúco. Stačí posypať korením miesta, kde sa objavia a určite sa rýchlo odsťahujú.

Na čo je škorica v záhrade dobrá? Posypte týmto korením okolie rastlín a slimáky utečú

Stačí ňou posypať plochy, ktoré chcete chrániť.
Foto: shutterstock/Dieter Hawlan

Ďalšími škodcami, ktorí sa často objavujú v záhrade, sú slimáky. Sú nenásytné a živia sa odumretou hmotou. Ohlodávajú aj plody, listy a stonky rastlín, takže môžu úplne zničiť úrodu. Ako sa ich môžeme zbaviť? Tu sa hodí škorica. Stačí ňou posypať plochy, ktoré chcete chrániť a slimáky a slizniaky sa budú držať ďalej, pretože vôňa škorice je pre ne mimoriadne dráždivá.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Škodcovia ničia vašu záhradu? Stačí 10 kvapiek do vody. Ak ich postriekate, okamžite zmiznú

Vezmite si škoricu a vyrazte do záhrady. Neuveríte, ako bude na rastliny pôsobiť korenie za 50 centov

The post Posypte záhradu škoricou a sledujte, čo sa stane. Bude sa vám hodiť viac ako v kuchyni appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie