Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Potravinári si posvietili na slovenské obchody. Nechutné, čo v nich našli

V septembri tohto roka uskutočnili inšpektori regionálnych veterinárnych a potravinových správ rozsiahlu sériu kontrol v slovenských obchodoch. Výsledky týchto kontrol sú alarmujúce a odhaľujú závažné nedostatky v hygiene a kvalite predávaných potravín. Podľa oficiálnej správy Štátnej veterinárnej a potravinovej správy Slovenskej republiky (ŠVPS SR) bolo vykonaných celkovo 3 547 úradných kontrol potravín rastlinného a živočíšneho […]
Menej ako 1 min. min.

V septembri tohto roka uskutočnili inšpektori regionálnych veterinárnych a potravinových správ rozsiahlu sériu kontrol v slovenských obchodoch. Výsledky týchto kontrol alarmujúce a odhaľujú závažné nedostatky v hygiene a kvalite predávaných potravín.

Podľa oficiálnej správy Štátnej veterinárnej a potravinovej správy Slovenskej republiky (ŠVPS SR) bolo vykonaných celkovo 3 547 úradných kontrol potravín rastlinného a živočíšneho pôvodu. Tieto kontroly sa uskutočnili u 1 426 právnych subjektov a v 2 115 prevádzkach po celom Slovensku.

Alarmujúce čísla

Čo je však šokujúce, je počet zistených nedostatkov. Pri 185 kontrolách boli odhalené problémy, pričom celkový počet identifikovaných nedostatkov dosiahol neuveriteľných 837. To znamená, že v priemere každá piata kontrola odhalila nejaký problém.

Kontroly sa zamerali na rôzne typy predajní, od malých obchodov až po veľké hypermarkety. Konkrétne bolo vykonaných 282 kontrol v hypermarketoch a supermarketoch, 608 v malých predajniach a 430 v stredných predajniach. Okrem toho sa uskutočnilo aj 569 kontrol priamo vo výrobných zariadeniach.

Medzi najčastejšie zistené nedostatky patrili problémy s hygienou budov a prevádzok, predaj potravín po dátume spotreby, nesprávne označovanie výrobkov a nedostatočná hygiena technologických zariadení a pracovných pomôcok. V niektorých prípadoch boli zistenia naozaj alarmujúce. Inšpektori objavili znečistené a hrdzavé steny v chladiacich zariadeniach, ako aj predaj výrobkov bez originálnej etikety.

Nedostatočná evidencia otvárania mäsových výrobkov bola tiež jedným z problémov. Závažným zistením bol predaj tovaru po dátume spotreby, čo predstavuje priame ohrozenie zdravia spotrebiteľov. Okrem toho boli zaznamenané nečistoty na predajnej ploche, čo svedčí o zanedbanej údržbe priestorov.

Najznepokojujúcejším nálezom bol však výskyt živých škodcov, konkrétne molí a ich lariev, na predajnej ploche v časti s múkou, čo poukazuje na vážne hygienické nedostatky v skladovaní a manipulácii s potravinami.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým
rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov
retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s
finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť,
či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť
podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

The post Potravinári si posvietili na slovenské obchody. Nechutné, čo v nich našli appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie