Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Potraviny, ktoré nie sú vhodné na raňajky. Niektoré veľmi prekvapili

Raňajky je možné pripraviť v rôznych formách. Bohužiaľ, niektoré obľúbené produkty by sa nemali objaviť na našich stoloch počas prvého jedla dňa. Niektorí gurmáni si ani neuvedomujú, že robia veľkú chybu. Čo je lepšie nejesť na raňajky? Odpoveď na túto otázku sa môže zdať celkom jasná. Koniec koncov, je už dlho známe, že raňajky by […]
Menej ako 1 min. min.

Raňajky je možné pripraviť v rôznych formách. Bohužiaľ, niektoré obľúbené produkty by sa nemali objaviť na našich stoloch počas prvého jedla dňa. Niektorí gurmáni si ani neuvedomujú, že robia veľkú chybu.

Čo je lepšie nejesť na raňajky?

Odpoveď na túto otázku sa môže zdať celkom jasná. Koniec koncov, je už dlho známe, že raňajky by nemali obsahovať nezdravé potravinové produkty. Problémom však je, že po niektorých takýchto pochúťkach siahame intuitívne .

Gurmáni po celom svete často siahajú po raňajkových cereáliách. Na rozdiel od zdania sú jednou z najhorších možností, pokiaľ ide o prvé jedlo . Raňajky v tejto podobe sú kalorická bomba, plná cukru. Príliš časté jedenie takýchto pochúťok môže viesť k obezite a cukrovke. Ovsené vločky fungujú oveľa lepšie ako raňajky .

Niektoré mäsové výrobky je tiež lepšie nejesť na raňajky. Klobásy a šunky majú vysoký obsah soli, ktorá v prebytku prispieva k vysokému krvnému tlaku . Navyše zadržiava vodu v tele. Namiesto toho sa oplatí siahnuť po hydine či rybe.

Surová zelenina nie je taká zdravá, ako si možno myslíte

Väčšina z nás považuje surovú zeleninu za hodnotný potravinový produkt. V skutočnosti sa oplatí pridať ich do každodennej stravy, ale nemali by ste ich jesť na raňajky. Zeleninové šupky môžu dráždiť prázdny žalúdok . 

Najlepšie je zeleninu tepelne upravovať. Môžeme ich pridať do praženice alebo omelety . Tiež sa oplatí najskôr zbaviť kože. Cesnaku by sme sa mali vyhýbať aj počas raňajok. Jeho ranné jedenie môže viesť k nepríjemnej plynatosti.

Ovocie tiež nie je najlepšou možnosťou na raňajky

Ovocie je všeobecne považované za cenný zdroj vitamínov. Bohužiaľ, jesť niektoré z nich na raňajky má svoje nevýhody. Citrusové plody ráno môžu podráždiť žalúdok a dokonca viesť k alergickej reakcii .

Samozrejme, ovocie ako pomaranče a mandarínky dobre poslúžia ako druhé raňajky. Najdôležitejšie je nejesť ich nalačno . Toto nie je koniec potravinových produktov, ktoré by počas raňajok nemali byť na našom stole.

Sladkosti sú pri raňajkách tou najhoršou voľbou

Niektorí gurmáni si na raňajky vyberajú sladké rožky, vafle a iné sladkosti. Rovnako ako pri raňajkových cereáliách sú plné cukru. Oplatí sa pripomenúť, že raňajky v tejto podobe nám dodajú množstvo energie, ktorá sa celkom rýchlo vyparí.

K sladkostiam samozrejme patria aj sýtené nápoje. Počas raňajok ich tiež radšej nepite. Ak si chcete ráno dať niečo dobré, potom bude dobrou voľbou omeleta. Nedávno sme predstavili spoľahlivý recept .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie