Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Potrebujeme aspoň sedem systémov Patriot. To je to, čo môže zachraňovať životy, vyhlásil Zelenskyj

Ukrajina potrebuje od svojich spojencov ďalšie prostriedky protivzdušnej obrany, zdôraznil dnes na virtuálnom rokovaní kontaktnej skupiny pre Ukrajinu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Podľa agentúry AP povedal, že Ukrajina potrebuje na ochranu svojich miest aspoň sedem amerických komplexov Patriot a príslušné strely. “To je to, čo teraz môže a malo by zachraňovať životy,” vyhlásil prezident krajiny, […]
Menej ako 1 min. min.

Ukrajina potrebuje od svojich spojencov ďalšie prostriedky protivzdušnej obrany, zdôraznil dnes na virtuálnom rokovaní kontaktnej skupiny pre Ukrajinu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Podľa agentúry AP povedal, že Ukrajina potrebuje na ochranu svojich miest aspoň sedem amerických komplexov Patriot a príslušné strely.

“To je to, čo teraz môže a malo by zachraňovať životy,” vyhlásil prezident krajiny, ktorá sa už dlhšie ako dva roky bráni ozbrojenej agresii susedného Ruska. Podľa agentúry Reuters tiež uviedol, že len v tomto roku Rusko zaútočilo na Ukrajinu už 9000 leteckými navádzanými bombami. “Musíme mať možnosť zostreľovať bojové lietadlá, aby sa nepribližovali k našim pozíciám a hraniciam,” povedal.

Španielsko ani Grécko Ukrajine patrioty nedodajú. Madrid však pošle rakety

Od začiatku ruskej invázie Ukrajina dostala od svojich spojencov tri batérie systémov Patriot. Nemecko nedávno prisľúbilo dodanie ďalšieho tohto systému. Podľa AP sa očakáva, že rakety do Patriotov budú súčasťou balíčka novej americkej pomoci vo výške šesť miliárd dolárov, ktorú by Washington mohol ohlásiť už dnes.

USA v uplynulých dňoch schválili zákon, ktorý počíta s postupným uvoľnením 61 miliárd dolárov na vojenskú a ekonomickú podporu Ukrajiny. Prieťahy so schvaľovaním as ním súvisiaci citeľný výpadok pomoci ale podľa Zelenského viedli k tomu, že iniciatívu na fronte prebrali ruské sily.

“Teraz ale máme stále možnosť frontu nielen stabilizovať, ale posunúť sa aj v dosahovaní našich ukrajinských vojnových cieľov,” vyhlásil ukrajinský prezident.

Kontaktnú skupinu pre Ukrajinu tvorí asi päťdesiatka krajín. Dnešné virtuálne rokovania vedené americkým ministerstvom obrany zameriava na možnosti ukrajinskej protivzdušnej obrany.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie