Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Potrite týmto ovocné stromy. Mravce a vošky ich budú obchádzať

Vošky na ovocných stromoch predstavujú veľký problém. Mravce sú rovnako škodlivé, ak rastlinu obsadí celá kolónia. Postreky pomôžu zbaviť sa škodcov, ale oveľa lepšia je prevencia. Ak kmeň stromov v sade namažete týmto tukom, vošky ani mravce vám už rastliny nezničia. Ovocné stromy budú krásne rásť a vy určite pozbierate celé koše ovocia. Ako sa […]
2 min.

Vošky na ovocných stromoch predstavujú veľký problém. Mravce sú rovnako škodlivé, ak rastlinu obsadí celá kolónia. Postreky pomôžu zbaviť sa škodcov, ale oveľa lepšia je prevencia.

Ak kmeň stromov v sade namažete týmto tukom, vošky ani mravce vám už rastliny nezničia. Ovocné stromy budú krásne rásť a vy určite pozbierate celé koše ovocia.

Ako sa zbavíte škodcov zo svojej záhrady?

Vošky na ovocných stromoch sa podobne ako mravce objavujú na jar. Tým, že sa vošky rýchlo množia, obsadia celú rastlinu a prispievajú k jej postupnému odumieraniu. Celá nákaza mravcami tiež neprospieva stavu stromov v našich sadoch.

Ak sa chcete zbaviť vošiek na ovocných stromoch, môžete použiť ocot a vodu v pomere 1:10. Do roztoku je vhodné pridať aj trochu prostriedku na umývanie riadu, aby na listoch vydržal dlhšie. Toto ošetrenie by sa malo vykonávať len počas zamračených dní, pretože ocot v kombinácii so slnkom môže stromy poznačiť.

Boj proti voškám, mravcom a iným škodcom je náročný a zdĺhavý, preto sa oplatí konať preventívne. Potrite ním kmene ovocných stromov a hmyz sa im bude z diaľky vyhýbať. Nebudú tak poškodzovať ďalšie rastliny.

Natrite si ním stromy. Toto je najlepší spôsob, ako sa vysporiadať so škodcami

Použite entomologické lepidlo na ochranu ovocných stromov pred voškami, mravcami a inými lietajúcimi a bežiacimi škodcami. Tento výrobok si môžete kúpiť v každom záhradníctve a obchode pre domácich majstrov. Stojí približne 20 libier, takže to nie sú veľké výdavky.

V závislosti od výrobcu majú lepidlá trochu iné zloženie. Aj keď obsahuje malé množstvo n-hexánu, je pre rastliny úplne bezpečné. Rozpúšťadlo sa totiž odparí hneď, ako je možné výrobok otvoriť.

Ako používať entomologické lepidlo?

Lepidlo používajte len na stonke, aby ste znížili riziko prilepenia užitočného hmyzu vrátane včiel, motýľov a babôčok. Výrobok nanášajte pomocou štetca. Ošetrenie vykonávajte v ochranných rukaviciach a vždy v deň bez dažďa.

Nikdy nepoužívajte lepidlo na poškodené časti rastlín. Ak sa na kôre nachádzajú dutiny, túto oblasť vynechajte. Prvýkrát natrite stromy v apríli a v lete alebo po silnom daždi to zopakujte. Nezabudnite prípravok naniesť aj na stĺpy, koly alebo drevené podpery v blízkosti stromov. V opačnom prípade si škodcovia rýchlo nájdu spôsob, ako rastliny napadnúť.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie