Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Potrite „zlato“ pre zdravie. Pridajte toto korenie do miešaných vajíčok a z brucha vám začnú miznúť vlnky.

12.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/NIKCOA). Kurkuma je známa svojou zlatistou farbou, keď sa pridá do jedla. Okrem toho má množstvo vlastností, ktoré sú skvelé pre naše telo. Ak chcete zhodiť brucho a boky, začnite ju používať pri príprave jedál. Nižšie vám navrhneme, ako ju jednoducho zaviesť do svojho jedálnička. Kurkuma je známa svojou […]
Menej ako 1 min. min.

12.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/NIKCOA).

Kurkuma je známa svojou zlatistou farbou, keď sa pridá do jedla. Okrem toho má množstvo vlastností, ktoré sú skvelé pre naše telo. Ak chcete zhodiť brucho a boky, začnite ju používať pri príprave jedál. Nižšie vám navrhneme, ako ju jednoducho zaviesť do svojho jedálnička.

Kurkuma je známa svojou zlatistou farbou, keď sa pridá do jedla. Okrem toho má množstvo vlastností, ktoré sú skvelé pre naše telo.
Foto: shutterstock.com/NIKCOA

Kurkuma je obľúbené korenie, ktoré dodáva jedlám jedinečnú chuť s horkou, mierne pikantnou príchuťou. Pridávame ju do karí alebo masaly, ale v posledných rokoch sa preslávila ako superpotravina, ktorá pomáha pri chudnutí. Nie ste si istí, ako toto korenie použiť v kuchyni? Nižšie nájdete niekoľko tipov.

Na čo je kurkuma dobrá? Zlatá superpotravina pomáha spaľovať brušný tuk

Kurkuma pochádza z čeľade zázvorovitých. Vo svojom zložení má kurkumín – zlúčeninu, ktorá má veľmi priaznivé účinky na ľudský organizmus. Jedným z jej hlavných účinkov je pozitívny vplyv na metabolizmus cukru, pretože korenie má schopnosť znižovať hladinu glukózy v krvi. Má protizápalové vlastnosti, zmierňuje tráviace ťažkosti, má dobrý vplyv na hladinu cholesterolu a uľahčuje chudnutie.

Pri pravidelnej konzumácii pomáha naštartovať metabolizmus, a tým zhodiť pneumatiku z brucha. Nezabudnite však, že sa môže užívať len ako doplnok. Nie je náhradou stravy a zdravej dávky fyzickej aktivity. – Užívanie kurkumy môže pomôcť pri chudnutí, ale ak zároveň nedodržiavate diétu s energetickým deficitom, nie je dôvod očakávať zázraky.“

Ako používať kurkumu v kuchyni? Jej pridávanie do jedál by sa malo stať zvykom.

Hoci si kurkumu spájame najmä s ázijskou kuchyňou, svojou arómou môže úspešne obohatiť mnohé slovenské jedlá. Korenie môžete pridať do polievok (napr. tekvicového alebo paradajkového krému), bigosu, pečenej zeleniny alebo duseného mäsa. Ak radi začínate deň raňajkami s vajíčkami, kurkuma zvýrazní ich chuť. Na prípravu dávky „zlatých“ miešaných vajec budete potrebovať:

3 vajcia,

1 jarná cibuľka s pažítkou,

polovica žltej papriky,

1 čajová lyžička masla,

1 cm čerstvého koreňa kurkumy,

soľ a korenie podľa chuti.

Papriku a jarnú cibuľku nakrájajte nadrobno a pridajte do horúceho masla. Do misky rozbijeme vajcia, najemno nastrúhame kurkumu,
Foto: shutterstock/Alexander Ruiz Acevedo

Papriku a jarnú cibuľku nakrájajte nadrobno a pridajte do horúceho masla. Do misky rozbijeme vajcia, najemno nastrúhame kurkumu, ochutíme korením a soľou a premiešame. Keď zelenina zosklovatie, nalejte vaječnú zmes na panvicu a stierkou jemne odtláčajte rozšľahané vajcia od okrajov. Keď miešané vajíčka dosiahnu konzistenciu, akú máte radi, stiahnite ich z horáka, preložte na tanier a ozdobte nasekanou pažítkou.

TIP! Čerstvý koreň kurkumy má najviac zdravotných výhod, ale môžete použiť aj pol čajovej lyžičky mletého korenia do miešaných vajec. Nezabudnite, že veľkú úlohu zohrávajú aj prídavné látky. Ak napríklad vymeníte papriku za slaninu a pridáte viac masla, žiadne množstvo korenia vám nepomôže spaľovať tuk.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vyberte ho z kuchynskej skrinky a nasypte do črepníka. Korenie bude stimulovať rastliny k rastu za centy

Vlasy vám začnú rásť ako bláznivé a skryjete šediny. Neutratíte viac ako 1 euro

The post Potrite „zlato“ pre zdravie. Pridajte toto korenie do miešaných vajíčok a z brucha vám začnú miznúť vlnky. appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie