Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Používajte toto korenie a vaše paradajky porastú ako bláznivé. Nebudú ich postihovať žiadne choroby

21.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/HiTecherZ shutterstock/Alexander Ruiz Acevedo). Kurkuma, korenie bežne používané v indickej kuchyni, má mnoho výhod pre rast rastlín. Kurkuma obsahuje prírodnú zlúčeninu nazývanú kurkumín, ktorá má antibakteriálne, protiplesňové a protizápalové vlastnosti. Vďaka tomu je kurkuma prirodzeným riešením pre zdravý rast rastlín. Ako kurkuma pomáha paradajkám?Foto: shutterstock/HiTecherZ shutterstock/Alexander Ruiz Acevedo Kurkuma […]
Menej ako 1 min. min.

21.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/HiTecherZ shutterstock/Alexander Ruiz Acevedo).

Kurkuma, korenie bežne používané v indickej kuchyni, má mnoho výhod pre rast rastlín. Kurkuma obsahuje prírodnú zlúčeninu nazývanú kurkumín, ktorá má antibakteriálne, protiplesňové a protizápalové vlastnosti. Vďaka tomu je kurkuma prirodzeným riešením pre zdravý rast rastlín.

Ako kurkuma pomáha paradajkám?
Foto: shutterstock/HiTecherZ shutterstock/Alexander Ruiz Acevedo

Kurkuma je prírodnou a bezpečnou alternatívou chemických prípravkov na zakoreňovanie. Okrem toho, že stimuluje rast koreňov, má aj antibakteriálne a protiplesňové vlastnosti, ktoré môžu pomôcť chrániť sadenice pred chorobami a infekciami. Či už ju použijete ako prírodný pesticíd, pôdny kondicionér, listový postrek alebo stimulátor zakoreňovania, kurkuma môže pomôcť zlepšiť zdravie a produktivitu vašich rastlín.

Ako používať kurkumu v záhrade? Vaše rastliny vám za to poďakujú

Na kontrolu viditeľných škodcov, ako sú vošky a múčnatka, zmiešajte 1 diel kurkumy s 10 dielmi vody a pretrepte v rozprašovači. Nastriekajte kurkumu na všetky záhradné rastliny, pričom sa sústreďte na spodnú stranu listov a stoniek, kde sa škodcovia radi skrývajú. Prípadne môžete kurkumou posypať priamo záhradnú pôdu a okolie mravenísk, aby ste ich vyhnali z dvora.

Z kurkumy môžete pripraviť postrek proti voškám.
Foto: shutterstock/CatherineLProd

Kurkuma tiež bojuje proti plesniam v pôde a pomáha paradajkám rásť. Budú obrovské

Ak sú vaším najväčším problémom podzemné larvy alebo huby, zmiešajte 1 polievkovú lyžicu kurkumového prášku s jedným litrom zeminy predtým, ako ju pridáte do záhrady alebo presadíte rastliny. Na dosiahnutie najlepších výsledkov používajte kurkumu dôsledne, ale dávajte pozor, aby ste to s ňou nepreháňali, pretože je trochu kyslá a vo vysokých koncentráciách môže poškodiť korene.

Kurkumu si môžete zasadiť do záhrady – ustrica, z ktorej sa vyrába, bojuje proti škodcom

Kurkumu môžete zasadiť aj do záhrady, aby ste odradili škodcov počas jej rastu a neskôr ju zozbierali na neskoršie použitie. Kurkuma sa pomerne ľahko pestuje v teplom a vlhkom prostredí. Okrem toho, že kurkuma pomáha bojovať proti záhradným škodcom, dokáže liečiť aj múčnatku a iné hubové infekcie, ošetrovať poškodené rastliny a po postriekaní odpudzovať komáre.

Kurkumu môžete zasadiť aj do záhrady, aby ste odradili škodcov počas jej rastu a neskôr ju zozbierali na neskoršie použitie.
Foto: shutterstock/MathuCivil78

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Prečo sa z paradajok odlamujú listy? Je to veľmi dôležité. Nezabudnite to urobiť v júni

Rozlejte ho na záhony a vyhráte boj proti plesni zemiakovej na vašich paradajkách

The post Používajte toto korenie a vaše paradajky porastú ako bláznivé. Nebudú ich postihovať žiadne choroby appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie