Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Povodně už mají pět obětí. Rakušan v debatě na CNN Prima NEWS oznámil smutnou zprávu

„Bohužel pro vás mám jednu špatnou zprávu. Podle posledních informací policejního prezidenta mají povodně v České republice už v téhle chvíli pět potvrzených obětí, číslo pohřešovaných osm je stále platné,“ uvedl v superdebatě Rakušan. Kromě lidských životů záplavy způsobily v zemi rozsáhlé škody. Jen město Ostrava má na infrastruktuře škody za miliardy korun. Voda poškodila například […]
Menej ako 1 min. min.

„Bohužel pro vás mám jednu špatnou zprávu. Podle posledních informací policejního prezidenta mají povodně v České republice už v téhle chvíli pět potvrzených obětí, číslo pohřešovaných osm je stále platné,“ uvedl v superdebatě Rakušan.

Kromě lidských životů záplavy způsobily v zemi rozsáhlé škody. Jen město Ostrava má na infrastruktuře škody za miliardy korun. Voda poškodila například kanalizační síť, zatopila i čistírnu odpadních vod, rozsáhlé opravy čekají dopravní infrastrukturu. V Opavě také odhadují škody na miliardy korun.

K TÉMATU: Povodně daly šanci hejtmanům ukázat se. Mohou rozhodnout volby, shodují se politologové

Povodně způsobily silné deště, které o víkendu zasáhly zejména sever Moravy, Slezsko a jižní Čechy. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středu uvedl, že od čtvrtka minulého týdne do tohoto pondělí napršelo v Česku v průměru 136,2 litru vody na metr čtvereční. V Čechách činil průměr 112,8 litru, na Moravě 183,4 litru na metr čtvereční.

Bylo to více než při povodních v roce 1997, kdy tehdy na počátku července napršelo v Čechách průměrně 59,2 litru vody na metr čtvereční, na Moravě 174,6 litru a celorepublikový průměr činil 97,5 litru na metr čtvereční.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Středočeský kraj ztratil pozici v čele pelotonu, říká Skopeček. Zkritizoval ANO i STAN

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie